Съветите на стюардите за по-лек полет (част 2) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Съветите на стюардите за по-лек полет (част 2)
Автор: Peika.bg
Съветите на стюардите за по-лек полет (част 2)

Сигурно за много от вас полетите не са най-приятната част от пътешествието.

Затова подбрахме съветите на стюардите за това как да направите пътуването със самолет по-леко. Вижте кои са те:

1. Движете се

Ниското налягане в самолета забавя кръвообращението, което може да доведе до сгъстяване на кръвта в краката, а също и да се отрази на работата на белите дробове, мозъка и сърцето. За да стимулирате циркулацията, се раздвижвайте на всеки час. Биха помогнали също и въртеливи движения с китките и с глезените, както и наклони наляво и надясно с главата. Също така ви препоръчваме да не кръстосвате крака, когато седите.

2. Пропуснете алкохола

Интересен факт е, че действието на алкохола, когато сте в небето, е 3 пъти по-силно. От друга страна, той обезводнява организма, който така или иначе се дехидратира по време на полет. Също така питиетата могат да предизвикат джетлаг (самолетен синдром), тъй като организмът е отпуснат под действието на алкохола и не е способен бързо да се пренастрои на новия часови пояс.

3. Хидратирайте се

Старайте се на всеки час от полета да изпивате поне по чаша вода, за да избегнете дехидратацията. Би било добре също да пръскате лицето си с термална вода. Вземете със себе си балсам за устни и крем за лице в травъл опаковки или тестери. Тези средства ще спасят кожата от сухота.

4. Погрижете се за ушите си

Ако ушите ви заглъхват, имайте предвид, че това се случва заради налягането. За да се отървете от това неприятно усещане, можете да преглъщате. Ако това не помогне, затворете уста, стиснете с пръсти ноздрите си и се оптайте да издишате през затворените нос и уста. Така въздухът ще попадне в средното ухо, евстахиевата тръба (връзката между устната кухина и средното ухо) ще се отвори и вътрешното, и външното налягане ще се изравнят.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин