Седемте новозеландски езера – има ли ги изобщо? - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Седемте новозеландски езера – има ли ги изобщо?
Седемте новозеландски езера – има ли ги изобщо?

Зададохме си този въпрос, когато видяхме, че Discovery Networks Bulgaria са публикували пост относно поредица, снимана из Новозеландските Алпи. Какво обаче ни накара да му обърнем по-специално внимание? Снимката, която илюстрира поста изключително много напомня на едни от най-познатите природни забележителности в България – Седемте рилски езера в Рила. Discovery Networks Bulgaria обаче са отбелязали, че снимката е от друго място на около 20 000 км. от страната ни – Седемте новозеландски езера. Според медията, там също си имат седем красиви езера, но новозеландски. 

Седемте новозеландски езера – има ли ги изобщо?

Това бързо пробуди нашия интерес и решихме да проверим къде се намира тази непозната за нас забележителност и дали наистина приликата между новозеландските и българските езера е толкова поразителна. Търсихме и сравнявахме снимки и информация, но не открихме никакви доказателства за съществуването на Седемте новозеландски езера.

А ако грешката не е случайна? Трудно е да си представим, че Discovery Networks Bulgaria биха допуснали толкова явна грешка, освен ако нямат основателна причина. Ако целта им е да събудят интереса ни, то със сигурност се справиха много успешно. Това, обаче, едва ли е основната причина. Най-вероятно ще разберем съвсем скоро, защото не сме единствените, които намират Седемте рилски езера в Рила и тези в Нова Зеландия за идентични.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин