Омая: Добре дошли в рая - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Омая: Добре дошли в рая

Ако някое парченце от рая по случайност е паднало на земята, то е с площ 500 декара и се намира по склоновете на Пирин, съвсем близо до границата с Гърция. И носи приказното име Омая.


Още от първата си крачка във ваканционно селище Омая ще се почувствате така, сякаш сте попаднали в приказка. Пътеки, посипани с борови иглички и шишарки, лъкатушат между високите дървета и ви отвеждат до скритите една от друга къщички. Седемте къщи на комплекса са изградени от глина, дърво и камък, а вътре ви очакват уют и лукс. Всяка къща е уникална на външен вид, с веранда или с кът за отмора отпред, или с гледка към езеро.

През лятото можете да се разхладите в басейна, да се разходите с лодка из двете езера, да си направите барбекю край брега, да се излежавате в хамак или просто да поседите в съзерцание на някое от миниатюрните кейчета с дървени и глинени пейки.

В ресторанта ви очаква истинска храна – сладко от горски ягоди, пресни зеленчуци, сирене и кашкавал с вкуса, който ще си спомните от детството, мурсалски чай... Можете и сами да си уловите риба или да наберете гъби и те да ви бъдат сготвени още същата вечер.

Всяко нещо, до най-дребния детайл, е направено с любов, с вкус и така, че да бъде част от спокойствието на горите, поляните и езерата. Тук човек си почива в истинския смисъл на думата „почивка“. Сутрин го будят песните на птиците, над езерата се носи тънка мъгла, а по мокрите от роса поляни тичат зайци. Просто на такова приказно място не може да се мисли за нищо друго, освен за хубави неща.

Полезна информация: Ваканционното селище Омая се намира на няколко километра от границата с Гърция сред приказната природа между селата Нова Ловча и Гайтаниново. Отстои на 17 километра югозападно от общинския център Хаджидимово и на 19 километра южно от град Гоце Делчев.

Резервирайте почивка в Омая тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Silvi Milenova, 16.07.2013 | 11:33
наистина приказно това място! Добре,че е толкова на близо, има шанс човек да го посети :)
Абонирайте се за нашия бюлетин