Село Делчево: Забрави всичко останало - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Село Делчево: Забрави всичко останало
Автор: Мария Ангелова

Тук летните сутрини са студени, често падат и мъгли, които изяждат парчета от покривите и цели улици, губещи се нагоре по стръмното. През деня пък жегата става почти непоносима. Тук сред вековните гори на Пирин планина са накацали от онези къщи, които са като декор за филм. Градени от дърво и камък. Това е село Делчево.

В Делчево ще видите както отлично реновирани къщи-кипри, така и такива, които се рушат и стават само за арт снимки, но не и за живеене. Необикновената комбинация от двете най-вероятно е причина за магията на селцето.

Качете се във високите части на селото и се насладете на гледката на покривите на къщите отвисоко. Разбира се, има много други села, чиито покриви можете да гледате отвисоко, но панорамата тук би влязла във всяка класация на места за блажено съзерцание и забравяне-на-всичко-останало.

Ако поседнете в кръчмата на центъра, на стената ще видите родословното дърво на рода на собствениците й, а от самото заведение се разкрива зашеметяващ изглед към Гоце Делчев, Родопите, Славянка и долината на река Места едновременно. Да не ти се става! А вечер в ниското долу светлинките на Гоце Делчев блещукат ли, блещукат.

Полезно е да знаете, че пътят до Гоце Делчев не е в много добро състояние, а от Гоце Делчев до Делчево е нов, но с толкова много завои, че накрая започвате да ги приемате лично. Но си заслужава да преглътнете това малко неудобство, за да се откъснете от ежедневностите поне за един уикенд.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Галя Панайотова, 05.11.2012 | 14:40
Аз имах щастието да посетя село Делчево! Много съм впечатлена от Гоце Делчев и целия район.Трябва наистина да се види ,да се усети......думите не ми стигат да го опиша!!
Абонирайте се за нашия бюлетин