Сгушеният между пет хълма Сан Себастиан - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Сгушеният между пет хълма Сан Себастиан
Автор: Peika.bg
Сгушеният между пет хълма Сан Себастиан

Сан Себастиан е слънчево испанско градче, съхранило белезите на традиционната култура на баските.

Той е столица на най-малката испанска провинция Гипускоа в Баската автономна област в Северна Испания. Градът представлява смесицата от космополитнност и старинна атмосфера и е притегателна за туристите дестинацияАко си подарите едно пътуване до Сан Себастиан, определено няма да съжаляватеХраната, културата, красотата на града привличат около 500 хил. туристи на година

Природата около града е многолика и пленителна. От множеството места, разкриващи красиви гледки, може да видите непокорните води на Кантабрийско море, уютен залив със златисти плажове и гъста мрежа от паркове и градини.

Сан Себастиан е заобиколен от хълмовете Ургул, Улия и Адара, и хребета Игелдо, всички покрити от гъсти зелени гори. Заради силното влияние на океана върху климата, това е един от най-дъждовните градове на Иберийския полуостров. Най-подходящ за посещение е летният сезон

Имайте предвид, че Старият град е сърцето на Сан Себастиан и се явява социално средище за местните жители. На централния Площад на Конституцията се провеждат повечето от градските фестивали. Не пропускайте да потърсите и площад „Тринидад“, който е едно от най-старите кътчета на испанското градче.

Други забележителности, които може да видите по време на разходката си, са градската библиотека, която се намира в сградата на бившето кметство и останки от крепостните стени на Стария град. 

Над плажа Ла Конча пък ви очаква друга грандиозна забележителност на Сан Себастиан – дворецът „Мирамар, познат още като кралската извънградска къща на Мирамар. Не пропускайте да се разходите покрай река Урумеа, над която са построени едни от най-красивите мостове в Испания.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин