Шеруудската гора – по стъпките на Робин Худ - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Шеруудската гора – по стъпките на Робин Худ
Автор: Peika.bg

Ако Робин Худ се е крил в Шеруудската гора, защо да не го направите и вие? Още повече, когато гората си е съвсем истинско място с 800-годишен дъб, който и до днес дава жълъди.

Шеруудска гора край Нотингам, Великобритания е национален природен парк и причината за това не е все още бродещият дух на Робин Худ, а дърветата в нея – някои от тях са сред най-старите в Европа. Според легендите именно сред сенките на тези вековни гиганти Робин е успявал да се измъкне на шерифа на Нотингам и да скрие богатствата, задигнати от лошите богаташи и раздадени на бедните.

Гората е била кралски ловен парк още преди 1000 години. Днес на входа на парка Шеруудска гора можете да вземете карта с три възможни маршрута за обиколка – единият е с продължителност около 45 минути, другият – час, третият – два часа. пътеките са равни и подходящи за всяка възраст. Припомнянето на историите за Робин Худ преди това е препоръчително.

Акцентът на парка е 800-годишния дъб от филма за Робин Худ, чието стъбло е с 11 м диаметър.

Освен за разходки през уикенда, Шеруудската гора се използва и за сватби. А всяка година в началото на август легендите оживяват по време на Фестивала Робин Худ.

Входът за парка е свободен. Актуална информация ще намерите тук.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин