Шест от най-футболните градове в света - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Шест от най-футболните градове в света
Шест от най-футболните градове в света
Снимка: Guliver/Getty Images

Когато става дума за футбол, има градове по света, създадени сякаш само за този спорт!

Ето шест от тях:

Мексико Сити

19592

Столицата на Мексико е един от най-големите градове в света със своята популация от над 20 милиона души. Тук можете да видите забележителности като Чапултепекският замък, Ангелът на независимостта и Великият Храм от времето на Теночтитлан. Градът е и дом на три от най-големите мексикански клуба – Клуб Универсидад Насионал, Крус Азул и най-популярния клуб в Мексико – Клуб Америка.

Лондон

1639

Английската столица бе най-популярният туристически град за 2014 г. и с право. Лондон е културният дом на Англия и съчетава типично британското с космополитното. Освен на много забележителности, Лондон е дом на 14 професионални клуба и 25 непрофесионални, което го прави града с най-много футболни отбори в света. Най-големите имена сред тях са Челси, Арсенал, Тотнъм и Уест Хем.

Буенос Айрес

23333

Аржентинската столица е изключително колоритен град, който въплъщава културата на цяла Южна Америка. Ботаническата градина в Палермо и Мостът на жената са забележителности, които можете да видите в по-богатите части на града. Ако желаете наистина да вкусите от колорита на Буенос Айрес, трябва да посетите квартала Ла Бока – домът на тангото и футбола. Тук е първата футболна църква, издигната в чест на Диего Марадона.

Мадрид

1241

Дали ще гледате корида, ще се снимате пред кралския замък или хапвате в Собрино де Ботин (най-стария ресторант в света), Мадрид има какво да предложи за всеки турист. Той е и домът на един от най-големите футболни клубове в света. Макар и да не основен фаворит в Испания тази година, от Betfair им дават добри шансове за титлата.

Монтевидео

12509

Сред най-популярните забележителности в Монтевидео са Старият град, пазарът Меркадо дел Пуерто и Музея на карнавала. Оттук започва и историята на Световните първенства по футбол през 1930 г., когато Уругвай е домакин на първия форум. 

Сао Пауло

22018

Сред местата в Сао Пауло, които всеки турист трябва да види, са мемориалът на Латинска Америка, Музеят на изкуствата и катедралата Сао Пауло. Още с кацането обаче човек може да почувства, че това е най-футболният град в света. В Бразилия футболът е религия и това може да се усети още с първата глътка въздух.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин