Сибирски музиканти свирят върху леда на езерото Байкал - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Сибирски музиканти свирят върху леда на езерото Байкал
Сибирски музиканти свирят върху леда на езерото Байкал
Снимка: Thinkstock/Guliver

Етно мелодията, която сътворява тази група руски перкусионисти, не е нищо друго освен звукът на природата. „Етнобит“ използват за инструменти леда на замръзналото езеро Байкал, за да създават невероятни мелодии.

Съвсем случайно музикантите правят откритието си - че дебелият един метър лед на Байкал има неповторим, кънтящ звук. Това става след като съпругата на единия от тях се подхлъзва на леда и пада с толкова звучно и музикално „бууууум“, че двамата започват да барабанят по късовете лед и откриват, че всеки има свой тон.

Музикантите от Етнобит използват ледени блокове на най-дълбокото и най-старото езеро в света (25 милиона години), като ги потупват, бият или направо разбиват. Те споделят, че хора с музикално образование са изразявали съмнението си, че звуците са истински и че мелодията е прекалено хармонична, за да е истинска.

Уверете се и вие от следващото видео колко мелодично може да бъде езерото Байкал. А ако затворите очи, не бихте и заподозрели дори, че тоновете са от ледени блокове.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин