Сиеста кафенето в Мадрид - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Сиеста кафенето в Мадрид
Автор: Peika.bg
Сиеста кафенето в Мадрид

Mного испанци се отдават на обедна почивка и дрямка в средата на деня - нещо, за което със сигурност много от вас искрено им завиждат.

Перфектната сиеста (която скоро може постепенно да бъде изтласкана от испанското общество, поради финансови и икономически причини) се състои от обяд със семейството у дома, последван от сън с продължителност от около час и половина. За съжаление обаче все повече и повече испанци се разделят с този приятен навик.

В Мадрид обаче вече съществува специално сиеста кафене, в което клиентите освен напитка, имат възможност да наемат легло за кратък следобеден сън.

Кафенето предлага отделени или общи „хостелни“ помещения, които позволяват на посетителите да си си починат през деня – всеки клиент получава легло, лампа и книги по избор

"Сиеста & Гоу", както се нарича заведението, предлага чехли, пижами, чаршафи и одеяла за еднократна употреба (така че клиентите не е нужно да се притесняват за хигиената, или че завивките са ползвани от други хора), както и всички останали кафенета те предлагат напитки, вестници списания и уай-фай

Кафенето разполага с 19 налични легла, а ако решите да си подремнете, служителите ще ви събудят в определено време, така че да не изпуднете следващия си ангажимент.

Дрямките ви ще ви струват немалко пари, като може да наемете легло на минута или на час. Цената за 60 минути престой в самостоятелна стая е 14 евро, а в обща - между 8 и 10 евро. За онези, които са убедени, че ще се възползват от услугите на кафенете редовно, има промоционални условия като 1200 минути се продават на цена от 240 евро.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин