Скала Фурка – плажове за двама на Халкидики - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Скала Фурка – плажове за двама на Халкидики

Тръгнете ли на море на полуостров Халкидики, Гърция, имате избор между три ръкава - Ситония, Касандра и Атон.


Ако пътищата ви отведат на ръкава Касандра, ще откриете многобройни малки градчета и плажчета с кристална вода. За много от тях няма информация в интернет и единственото, което ви остава, е да се отдадете на откривателство.

Скала Фурка е едно такова място за почивка на море, за което ни разказа Елена Йорданова. Градчето се намира на 100 км от Солун. Църквата му, посветена на свети Атанас, е от римски времена, а днес обликът на Скала Фурка наподобява повечето крайбрежни градчета на континентална Гърция. Спретнати къщички, малки хотелски комплекси, иглолистни и маслинови гори. 

38331

Плажът в Скала Фурка е широк около 3-4 метра и влизането в морето е по каменист бряг, затова трябва да използвате аква обувки. Навътре дъното е пясъчно и меко. Водата е чиста и прозрачна, има дребни рибки наоколо. Плажът е носител на сертификата за качество Син флаг.

38332 

На 4 км оттук се намира плажът Сивири. Там нещата изглеждаха по-различно, има широка и много дълга плажна ивица, с мек пясък, чиста и прозрачна вода. В крайната част от плажа между скалите има мини плажчета за двама, с по някое дръвче за разкош.

38335

38333

38334

Отново наблизо се намира и Калитеа. Ще останете очаровани от синия цвят на морето и кристалната вода. Навсякъде изобилства от растителност - борови дървета, палми, храсти и цветя. 

Снимки: Елена Йорданова

Вече ви се ходи на почивка в Халкидики? Вижте най-добрите оферти за почивка в Халикидики.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин