Скалата, която се крепи на косъм - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Скалата, която се крепи на косъм
Автор: Албена Пехливанова

Тази скала тежи цели 200 тона, а се крепи само на едно малко камъче.

Скалата Айдъл (Idol Rock) е доказателство за това, че по-добър архитект от природата няма. Гигантската канара (200 тона) изглежда така, сякаш всеки миг ще се катурне от мини-поставката си, но никога не го прави. Стои си така, откакто британците се помнят – никой не знае точно от колко време.

Скалата Айдъл е част от парк във Великобритания, Бримхам Рокс (Brimham Rocks), в който скалите предизвикват въображението ви на всяка крачка. Подобно на Белоградчишките скали, и тези са получили причудливи имена според формата си – Танцуващата мечка, Орелът, Горилата, Клатещите се скали.

Достатъчно е веднъж да тръгнете по лъкатушещите като в лабиринт пътечки между скалите, за да се унесете така, че да забравите къде сте, с кого сте и колко часът е станало вече...

През лятото можете да си направите пикник, да хапнете сладолед, да поскитате по маркираните пътеки в района, да се катерите по причудливите скали или да надзърнете през телескопа, през който в ясни дни можете да видите на 65 км в далечината. 

Полезна информация:За Бримхам Рокс няма вход, но ще се наложите да платите за паркинг. Скалите се намират на около 25 км от град Лийдс. Полезна информация тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Silvi Milenova, 11.06.2013 | 14:23
невероятно красиво,наистина как ли се крепи един Господ знае ;) Природата сама сътворява неземни красоти :)
Desislava Stoyanova, 10.06.2013 | 13:30
природната красота е невероятна, можем само да се чудим как природата е успяла да направи такива красоти и те да са издръжливи.
Nina Stanislavova , 10.06.2013 | 13:20
страхитна забележителност
Denica Mileva , 07.06.2013 | 09:42
изумително е как се крепи тази скала
Абонирайте се за нашия бюлетин