Скален ресторант на ръба, Швейцария - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Скален ресторант на ръба, Швейцария
Автор: Кристина Кацарска

Никое друго място в Швейцария не предлага подобно разнообразие от хълмисти склонове и скалисти алпийски пейзажи като централните части на страната. В небесата се губят неизмеримо огромни скални образувания, които достигат до впечатляващите 2500 м височина. А надълбоко в низините прелестни долини разнообразяват студенината на каменистия релеф.

Тук е разположено и селцето Васерауен – началната спирка на вашето вълнуващо приключение. За него не ви е необходима предварителна физическа подготовка, а само много енергия и непоколебимо желание за едно незабравимо преживяване. А най-подходящото време за предприемането му е периодът от юни до октомври.

Пътят, който ще разкрие пред невярващите ви очи приказни природни картини, най-напред ще ви отведе до живописното езеро Зееалпзее, в чиито фон се разпростира величествената планина Зентис. Ще имате достатъчно време, за да го обиколите и да се насладите на пълната му прелест.

А следващата спирка е самата кулминация на пътешествието – планинският ресторант Ешер. Ако сте любители на силните усещания, тук ще получите един перфектен обяд – поднесен на място, вкопчено за ръба на стръмна скала и издигащо се на 100 м височина. Но за да го достигнете, първо, ще ви се наложи да подложите на изпитание своята издръжливост. Планинската „разходка“, която ви очаква, истински ще изпита способностите ви да вървите по постоянен наклон, а при това, и изпълнен с измамни неравности.

А след като възстановите силите си с обилно похапване, ви очаква и връх Ебеналп. Изкачването му ще ви коства още малко енергия, но е невъзможно да съжалите, след като го достигнете. Вълшебният пейзаж, който ще се разкрие пред вас, ще ви завладее напълно. А когато му се наситите, кабинковият лифт ще ви върне обратно за броени минути. Пътят надолу ще ви се стори светкавично бърз след предхождащото го тричасово изкачване на внушителните 770 м.

А за да изпитате максимално удоволствие от цялото приключение, не забравяйте да проверите прогнозата за времето, така че да не бъдете изненадани неприятно.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин