Скандално: Бутат Слънчев бряг? Открили най-древната цивилизация - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Скандално: Бутат Слънчев бряг? Открили най-древната цивилизация
Автор: Спиридон Калашников
Скандално: Бутат Слънчев бряг? Открили най-древната цивилизация

Археолози направиха сензационно откритие в рамките на най-големия ни курортен комплекс Слънчев бряг.

При започнали изкопни работи миналата седмица по изграждане на така чаканата пречиствателна станция в курорта, работници се натъкнали на странни артефакти. Строителният екип е сигнализирал на директора на историческия музей в Бургас. Екип археолози веднага е започнал проучване и днес на спешна пресконференция в Бургас обявиха сензационното разкритие.

“Нашият екип, под ръководството на проф. Темелков, се натъкна на уникално древно селище, което при първоначални естимации датира от 6-7-о хилядолетие преди Христа. Ако назначените екпертизи се потвърдят, то това ще се окаже най-древното свидетелство за човешка дейност и най-старите намерени човешки останки.”

Учените отбелязаха още, че селището се простира под целия комплекс и засяга и част от Несебър и Равда. Според проф. Темелков археологическата находка е древен мегаполис, равняващ се на един съвременен град от около 100 000 човека, но в световен мащаб няма други данни за такова струпване на хора на едно място.

В момента тече спешно съвещание в културното министерство, като присъстват и представители на ЮНЕСКО. Най-вероятно ще се стигне до спешна национализация на земите около целия курорт Слънчев бряг и мащабна дейност по изваждане на “светло” на целия древен комплекс.

Учените, разкрили първоначално находката, твърдят, че досега не са виждали подобно разположение на сгради и хора в тях. Според тях става дума за огромна зала, подобна на банкетна, изградена в кирпичена постройка. В залата са намерени останките на над 7000 човешки скелета в парадни облекла. Учените споделят, че най-вероятно са се натъкнали на церемония по-посрещането на тогавашния Ден на шегата, в който вероятно и древните хора са ставали жертви на подобни дебелашки шеги.

Честит първи април! :)

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Vera Blagoeva, 01.04.2013 | 14:37
Хахахах,добреее,адмирации на автора :)
Иванка Караславова, 01.04.2013 | 10:44
Хаха, човек за секунда да забрави какъв ден е и е измамен!
Пантелей пътник, 01.04.2013 | 10:38
Ах, вие! За малко да ви се вържа и да се погордея, че съм потомък на такъв древен народ. Усмихнахте деня ми. Браво :)
Абонирайте се за нашия бюлетин