Скутерът в Бали - начин на употреба - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Скутерът в Бали - начин на употреба
Автор: Изабел Моро
Скутерът в Бали - начин на употреба

Мотоциклетът (скутерът) е най-бързото и икономично средство за придвижване в Бали (40 000 рупии на ден за наем и 4500 за литър газ!). Бързо, тъй като може да се промъкне между колите и камионите и да намери път там, където обикновено няма.

За сметка на това по-добре да имате опит, здрави нерви и добри рефлекси. Завоите са остри, а другите мотори, коли и камиони са доста агресивни. Да кажем, че няма място за колебание.

Светофарите се спазват рядко. Няма ограничение на скоростта. Или минимална възраст на водача (на някои не бихте дали повече от 8 години). Или ограничение за броя хора върху мотора (можете да видите семейство от четирима на един мотор). Поне пътищата са асфалтирани и много хубави. Това е един вид организиран хаос.

Тук всички карат или са карали мотоциклети и са свикнали да бъдат заобиколени от тях. Шофьорите внимават през цялото време, дори и да са в своята лента, защото знаят, че по всяко време някой мотоциклет може да предприеме изпреварване в тяхната лента.

В Бали пътищата са доста добре маркирани и почти всички хора говорят малко английски. Хората ще ви упътват много любезно.

Все пак със сигурност произшествията са нещо ежедневно. Понякога виждате хора с големи синини или рани, това обикновено се дължи на произшествие с мотоциклет. Също така са рядкост котките, които още са с целите си опашки. Хората толкова са свикнали да карат мотори, че някои забравят основни правила. Като да гледат пътя. 

 

 

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин