Стара Загора ще има нов парк - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Стара Загора ще има нов парк
Автор: Лия Панайотова
Стара Загора ще има нов парк

До скоро Стара Загора беше град, известен на туристите най-вече с модернистично изглеждащата сграда на Историческия музей и най-стария Античен форум по нашите земи. Съвсем скоро обаче се очаква градът да привлича и с една не толкова историческа, но доста релаксираща атракция – съвсем нов парк.

Кметът на Стара Загора – Живко Тодоров, обяви проекта, според който в края на 2014 г. центърът на града ще се радва на обширен нов парк. Предвижда се той да заема мястото на бившите артилерийски казарми - южно от булевард "Цар Симеон Велики" и западно от улица "Одринска епопея". Така старите сгради ще бъдат заменени от зелен оазис, който освен място за почивка, ще предлага и множество забавления. Най-впечатляващите сред тях са нова спортна зала, както и различни игрища, японска градина и минизоопарк. Посетителите на парка ще разполагат с площ за разходки от близо 90 декара.

Градът очаква с нетърпение новия си парк, който, според думите на кмета, е уникален и с факта, че ще е първият, от години насам, изграден из основи и то с такава големина. Очаква се паркът да е готов до края на декември 2014 г.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин