Стара леярна в Париж се превръща в огромно плато за изкуство - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Стара леярна в Париж се превръща в огромно плато за изкуство
Автор: Peika.bg
Стара леярна в Париж се превръща в огромно плато за изкуство
Снимка: Atelier des Lumières

Бивша леярна в Париж се превръща в гигантско колоритно платно! Тя вече ще помещава нов център за изкуство - "Ателие на Просвещението " (Atelier Des Lumiéres). Благодарение на най-модерните технологии, цялата сграда ще се превърне в платно с площ над 3000 квадратни метра!

Откриването ще е на 13 април в 11-ти район на Париж, между гарите "Бастилия" и "Нация. Използвайки 140 видеопроектора и специализирана озвучителна система, центърът ще създаде вълнуващи мултимедийни преживявания за посетителите. Ще бъдат показани цифровизирани изображения на шедьоври, някои от които се движат с музика по пода, тавана и стените на сградата

Организацията, която стои зад този проект, е Културспейс. От там споделят, че желанието им е да предложат различен и иновативен начин за разбиране на изкуството. Новите технологии премахват трудностите при монтажа на големи произведения на изкуството в галерии и други арт пространства. 

54150

Новият проект включва три постоянни изложби в две отделни зони, наречени "Залата" (La Halle) и "Студиото" (Le Studio). За откриването ще бъде подготвена специална програма за произведенията на австрийския художник Густав Климт и неговия бивш студент Егон Шиле. Тя ще продължи около 30 минути и ще се проведе в "Залата" . В "Студиото" посетителите ще бъдат посрещнати от редица съвременни творби на опитни и по-млади художници.

Леярната, в която ще се помещава изложението, е построена през 19-и век. Тя все още пази много от оригиналните си елементи в архитектурата като: комини, сушилни кули и резервоари за вода. Всички те служат като фон на жизнерадостните прожекции на изкуството.

54152

Повече информация за посещението на Atelier Des Lumiéres можете да намерите на официалния уебсайт.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин