Странджанска горска пътека - да се скриеш в красотата на планината - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Странджанска горска пътека - да се скриеш в красотата на планината
Автор: Peika.bg
Странджанска горска пътека - да се скриеш в красотата на планината

Странджанската горска пътека води началото си на около 200 м от водопад Докузак и едноименната река край село Стоилово.

Обхождането на целия маршрут ще ви отнеме около 2,5 часа, а теренът е лесно проходим и няма да представлява трудност за разходка с деца. В началото пътеката се движи по тесен горски път сред красива борова и дъбова гора. Около 20-ина минути след началото на разходката ви по нея ще стигнете до уникално съоръжение, наречено „горски снайпер”. От табелите, разположени по нея, можете да научите повече за характерните за национален парк „Странжда дървесни видове и храсти, както и да се опитате да имитирате звука, който издава кълвачът – горският доктор.

След тази кратка и разтоварваща почивка започва изкачване по не много стръмен терен, по които ще стигнете до билото на Босненското плато, откъдето се разкрива спираща дъха гледка. От поставената информационна табела на мястото можете да намерите подробна информация за особенностите на различните видове гъби, които растат в този район.

С
амо на около 100 м оттам пък може да видите и най-старото дърво в района – над 550-годишният дъб благун.

Маршрутът на "Странджанска горска пътека" е лек, лесно проходим и е подходящ за хора от всякакви възрасти. Докато се разхождате по екопътеката ще видите информационни табла, които запознават любителите на природата с обитателите на тази толкова красива и мистична планина. Освен това по пътеката има обособени места за почивка, където можете да си направите приятен пикник със семейството или с приятели.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин