Странните закони, които трябва да имаме предвид, когато пътуваме (част 1) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Странните закони, които трябва да имаме предвид, когато пътуваме (част 1)
Автор: Peika.bg
Странните закони, които трябва да имаме предвид, когато пътуваме (част 1)

Пътуването по различни краища на света може да бъде вълнуващо и незабравимо преживяване, но понякога може да навлече и купища проблеми, ако не сме запознати с местните закони.

Затова ви съветваме всеки път, когато пътувате извън страната да се информирате добре за мястото, където отивате.

Ето и някои от най-странните закони, които са актуални в различни страни:

1. Забранено целуване по гарите във
Франция и Великобритания

Мнозина смятат, че през 1910 г. настъпва краят на романтиката по френските гари, защото от тогава, размяната на целувки на пероните е забранено със закон. Целта била да се намали закъснението на влаковете, заради сбогуващите се влюбени двойки. Малко по-късно британските власти възприели същия подход и наложили забрана за целуване на някои по-големи гари във Великобритания. В наши дни, дори да нарушите забраната, няма да ви наложат глоба, но вероятно любезно ще ви помолят да напуснете платформата.

2. Без публично хранене по време на Рамадан в Обединените арабски емирства

Ако посещавате Обединените арабски емирства по време на Рамадан (ноември-декември), бъдете много внимателни с консумирането на храна на публични места. Ако бъдете „хванати“ да се храните на дневна светлина, рискувате да получите по-висока глоба, отколкото си представяте. Възможно е дори да ви арестуват, подобно на две британски туристки, които нарушили закона и прекарали в затвора 3 седмици.

3.
Забранено шофиране без блуза в Тайланд  

Много е изкушаващо да си свалите блузата, докато шофирате в тропическата горещина на Тайланд, но полицейските власти в страната са изключително бдителни и веднага ще ви забележат. А това означава, че ще трябва да платите около 10 долара глоба за тази ваша фриволност.

4. Забранено карането на мръсни автомобили в Москва

Ако шофирате в руската столица, трябва да поддържате автомобила си в изряден външен вид. Макар понятието „мръсно“ да е относително, все пак имайте предвид, че може да се разделите със 100 долара, ако руските контролни органи преценят, че вашата кола отговаря на техните критерии за чистота.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин