Световни атракции, които отварят през 2015 г. - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Световни атракции, които отварят през 2015 г.
Автор: Peika.bg
Световни атракции, които отварят през 2015 г.

Има много причини да очакваме с нетърпение следващите месеци. Ако планирате отрано големите пътувания за годината и сте от онези, които държат да са сред първите, посетили новите места, ето списък на големите откривания за 2015 г. От увеселителни паркове до невероятни музеи и нов Лувър в Азия:

Увеселителен парк „Hello Kitty”, Китай

Откриване: края на февруари 2015 г.

Увеселителен парк, посветен на една от най-прочутите анимационни котки, ще отвори врати в китайската провинция Джъдзян (Zhejiang) в навечерието на китайската нова година. Това е първият парк на Hello Kitty извън Япония, където е създаден образът. Очаква се съоръжението да има зали за прожекции, въртележки, луксозен курорт. Проектът е за 215 милиона долара и трябва да привлича по един милион посетители годишно.

30891

Национален център за аркадни игри, Нотингам, Великобритания

Откриване: март 2015 г.

Националният център за аркадни видеоигри ще бъде първият „културен център за игри“ с повече от 12 000 експоната. Освен игри, центърът ще има и образователни програми, тематични галерии, интерактивни изложби.

30890

Гаражен музей за съвременно изкуство, Москва, Русия

Откриване: юни 2015 г.

Замисленият през 2008 г. проект на Даша Жукова (приятелката на руския милиардер Роман Абрамович) ще бъде реализиран това лято. За целта павилион от съветско време в парка Горки в Москва е трансформиран в модерна сграда, където ще се появява най-доброто от руското съвременно изкуство.

30894 

Пасажът на вечността, Пекин, Китай

Откриване: лято 2015 г.

Тази нова атракция е обявена като първото място в Китай, което чрез високи технологии и забавни атракции ще представя историята на страната. Пасажът се намира по пътя за Великата китайска стена, в покрайнините на Пекин.

30888

Великият египетски музей, Египет

Откриване: есен 2015 г.

След откриването си през есента на 2015 г. Великият египетски музей ще бъде най-голямата археологическа институция в света. Най-силната му карта ще е колекцията от 3500 предмета, принадлежали на фараона Тутанкамон. Музеят, разположен по средата на пътя между Кайро и пирамидите в Гиза, ще съхранява над 100 000 експоната от последните 7000 години история на египетските земи.

30887

Лувъра в Абу Даби, ОАЕ

Откриване: декември 2015 г.

Емирството Абу Даби е платило 525 милиона долара само за да може да използва бранда на Лувъра, още 747 милиона са дадени за наем на произведения на изкуството и консултиране. Добавете към това сградата за 100 милиона долара и ще получите една от най-скъпите арт институции в света.  

30889

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин