Там, където пустинята среща океана - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Там, където пустинята среща океана
Автор: Peika.bg
Там, където пустинята среща океана
Снимка: Sonse/Flickr

Да видите как пустинята Намиб се среща с Атлантическия океан е една от най-зрелищните гледки, които може да си представите. 

Този уникален природен пейзаж може да бъде наблюдаван в Намибия, а неговото величие със сигурност ще ви накара да се почувствате малки и незначителни на фона на могъщата природата.

Намиб е една от най-известните и впечатляващи пустини  в света и се намира в южната част на Африка. Интересен факт е, че тя е и една от най-старите пустини на нашата планета, тъй като се смята, че е възникнала преди около 55 млн. години.

В нея може да се насладите на безкрайни пейзажи и невероятни дюни, които понякога могат да се извисяват доста нависоко. Техният цвят варира от розово до ярко оранжево. Най-високата дюна в пустинята Намиб се издига на почти 390 м надморска височина.

Там, където пустинята среща океана
Снимка: Sonse/Flickr

Срещата между Намиб и Атлантическия океан пък е поредното доказателство, че природата е най-талантливият художник – дюните продължават до ръба на пустинята, след който започва синята океанска шир.


Едно от най-добрите места за наблюдение на този феномен е град Свакопмунд. Той е известен още като „Свакоп“ и е най-големият крайбрежен град в страната. В него може да видите много сгради в немски колониален стил, като е добре да имате предвид, че Свакопмунд е и най-популярната туристическа дестинация в Намибия.

Разбира се, най-ефектният начин човек да се наблюдава срещата на пустинята Намиб с Атлантическия океан, е от въздуха. За целта може да бъде нает туристически самолет или хеликоптер.

Там, където пустинята среща океана
Снимка: Heribert Bechen

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин