Тенерифе – забележителности и полезна информация - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Тенерифе – забележителности и полезна информация
Автор: Ралица Василева

Представете си, че ви предстои среща с много специален човек. Някой, с който ще си допаднете веднага. Някой, в който ще се влюбите от пръв поглед и тази любов ще бъде завинаги. Топъл, слънчев, красив и интересен... остров Тенерифе. Тук ще намерите полезна информация и списък с най-интересните забележителности на Тенерифе.

Времето в Тенерифе - Наричат го „островът на вечната пролет“, защото температурите тук са идеални през цялата година. През летните месеци средната температура е 23 градуса, а през „зимата“ не пада под 17-18 градуса. Тенерифе е най-големият и най-населеният от всички Канарски острови. Разположен е на 300 км от бреговете на Африка.

Веднага щом слезете от самолета ще усетите свежия морски въздух и полъха на вятъра. Вятърът в Тенерифе е най-силен в следобедните часове, когато е най-горещо и именно той прави жегата поносима и дори приятна.

Плажове на Тенерифе - Плажът „Лас Тереситас“ (Las Teresitas) е най-големият плаж в северната част на острова. Намира се много близо до столицата Санта Крус. Той е и по-спокоен за разлика от Плайа де Лас Америкас (Playa de las Americas) в южната част на Тенерифе, който е най-посещаван и известен. Тук водата е по-топла. Намира се в град Адехе, където са и повечето аквапаркове, известни барове и дискотеки на острова.

По плажовете има вятър, който надига пясъка така, че вариантът просто хавлия, на която да лежите на пясъка, не е препоръчителен. Затова задължително си вземете шезлонг. За целия ви престой цената е 2,50 евро.

Транспорт в Тенерифе - Разстоянията на острова не са големи. Най-удобно е да се движите с автобус по магистралата. Има автобуси до почти всяка точка на острова. До някои места се стига по тесни криволичещи пътища с много завои, но и по тях пътната настилка е добра. Такситата са евтини за придвижване в градовете, но не и из острова.

Скалите Лос Гигантес - Пътувайки по главния път в северозападната част на острова, ще забележите скалите Лос Гигантес или Гигантите. Както подсказва и името им, те са огромни и стръмно се спускат към морския бряг. Тук има и живописен фар.

Храна на Тенерифе - Докато пътувате между градчетата, ще видите много бананови плантации, а красивата гледка към океана ще ви следва непрекъснато. Непременно опитайте местните банани. Вкусът им е толкова наситен и свеж и със сигурност не сте яли такива. Имайте предвид, че испанците вечерят късно, чак около 22 часа и преди този час заведенията са почти празни. Водата от чешмата на острова не става за пиене. Но се продават много видове минерална вода, която е планинска и е добивана от недрата на Тейде. Научете още за типичната кухня от Канарските острови.

Маска –това е едно от най-живописните и спокойни места на острова. До тази местност се стига по тесен планински път с много остри завои. Тук ще се любувате на дълбоки клисури с екзотични растения. Труднодостъпно е, защото в миналото районът е бил пиратско селище.

Санта Крус де Тенерифе - Макар че Санта Крус де Тенерифе е столицата на остров Тенерифе, тук разстоянията не са големи и можете да го обходите пеша. Има красиви площади и крайморски алеи, много екзотични цветя и палми, интересни магазини и уютни заведения. Открийте кои са забележителностите в Санта Крус де Тенерифе.

Канделария - Канделария е живописно малко градче на източния бряг на остров Тенерифе, на около 20 км от Санта Крус де Тенерифе. Тук се намира главният католически храм на Канарските острови – Базиликата на Дева Мария от Канделария. Градът е заобиколен от няколко праисторически пещери, в които са открити мумии на коренните жители на острова – гуанчите. Прочетете подробен материал за Канделария.

Националният парк „Тейде - намира се в подножието на най-високия връх в Испания. Връх Тейде е кратер на вулкан – третият най-висок в света. Можете да се изкачите с лифт на 3555 м височина и оттам да продължите пеша до върха, но е необходимо предварително да се запишете предварително за определена дата, тъй като на ден до върха се допускат определен брой туристи. Най-добре е да го посетите рано сутрин или в часовете до обяд, защото следобед излиза много силен вятър.

Пирамидите Гюимарне пропускайте тези пирамиди, които днес се намират в голям етнографски парк със същото име. Гюимар са подобни на пирамидите в Мексико и Перу. Паркът се намира в градчето Гюимар на източното крайбрежие на Тенерифе. Прочетете подробен материал за пирамидите Гюимар.

Лоро Парк - „Лоро парк“ е задължителна спирка от пътуването ви из Тенерифе. Паркът е истинско райско кътче, където ще видите много екзотични растения и животни. Вижте шоуто на папагалите, шоуто на делфините, уверете се, че тюлените са най-добрите баскетболисти в света (не пропускат кош) и минете през стъкления тунел на големия аквариум. Прочетете подробен материал за Лоро Парк.

Акваленд Коста Адехе - Добре дошли в „страната на водата“ или Aqualand Costa Adeje, както е наречен този чуден аквапарк. Тук освен разнообразие от вдигащи адреналина водни приключения, има и много релаксиращи занимания. Очаква ви и шоу с делфини – едно от най-добрите в света, както и възможност да се срещнете отблизо с тези специални създания. Прочетете подробна информация за Акваленд Коста Адехе.

Замъкът Сан Мигел - Пригответе се за незабравимо приключение във времето. Замъкът Сан Мигел е изкуствено пресъздаден средновековен замък, но с изключително естествена атмосфера. Намира се в градчето Сан Мигел в южната част на остров Тенерифе. Срещу билета за посещението си тук ще присъствате на типична средновековна вечеря с богато меню и зрелищна програма, а след края й ще видите и фламенко шоу.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин