То Суа или да се изкъпеш в голямата дупка - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
То Суа или да се изкъпеш в голямата дупка
Автор: Peika.bg
То Суа или да се изкъпеш в голямата дупка
Снимка: michael/Flickr

Представете си много топъл ден, а вие се къпете в естествен басейн на вулканичен остров.

Звучи магично нали? Мястото, за което сега ще ви разкажем, е То Суа, което в превод означава „голяма дупка“. То се намира в село Лотофага, на южното крайбрежие на вулканичния остров Уполу в Самоа.

Когато преди години вулканът изригва на острова, голяма част от земята пропада, в резултат на което се оформя тази близо 30-метрова дупка. В нея пък се образува естествен басейн, до който може да се стигне по стълба. Дори може директно да скочите в него, но само ако предварително сте се убедили, че водите му са достатъчно дълбоки в конкретния момент.

То Суа или да се изкъпеш в голямата дупка
Снимка: NeilsPhotography/Flickr

Нека ви обрисуваме вълшебната атмосфера малко повече. На острова зеленината е в изобилие, а водите са кристално чисти и изпълнени с тропически риби, реещи се над дъно, покрито с мек пясък. От красивия воден басейн пък излизат поредица от канали, които водят директно към южната част на Тихия океан. Именно затова в 30-метровата дупка постоянно има вода.

То Суа или да се изкъпеш в голямата дупка
Снимка: Dave Lonsdale/Flickr

Местните власти се опитват да запазят красотата на мястото, но и заедно с това да привличат туристи. Именно затова плуването в това необичайно място не е безплатно (освен ако не сте под 7-годишна възраст), но определено си заслужава да го направите.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин