Топ 10: Странни и интересни обичаи по света - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 10: Странни и интересни обичаи по света
Автор: Peika.bg
Топ 10: Странни и интересни обичаи по света

Има места по света, където мотото „Бъди себе си!“ не е сред най-умните съвети.

Ето няколко от най-странните и необичайни обичаи по света, за които да имате едно наум. И които, ако поживеете повече в съответната страна, като нищо ще прихванете. 

1. В Южна Африка се смята за невъзпитано да НЕ изядете това, което домакините ви сервират. Макар на пръв поглед да няма нищо странно в този обичай, имайте предвид, че на масата на някой племенен вожд вероятно ще ви поднесат буболечки и животински органи, които не са в обичайното ви меню.

2. В Китай пък, изяждането на храната до последната трохичка, домакините ви може да сметнат, че искате още или че сте невъзпитани.

3. В Индия е съвсем в реда на нещата качването във влака да става с блъскане, ръгане с лакти и леки ритници.

4. В Англия има специална традиция, ако човек види самотна сврака. Видите ли някой да поздравява птица на улицата, знайте, че не му хлопа дъската, а се притеснява от лоша поличба.

5. Ако ви поканят на рожден ден в Холандия, непременно поздравете не само рожденика, но и всичките му роднини. Освен това на рождените дни в страната е прието да си носите сами пиенето.

6. Необвързаните хора в Дания трябва да са изключително внимателни на 25-я си рожден ден, защото има вероятност техните приятели да ги посипят с канела. Положението става още по-тежко, ако на 30 са все още необвързани – тогава ги посипват с пипер.

7. В Папуа Нова Гвинея местното племе Ндани има необикновен ритуал. Когато почине близък човек, на погребението скърбящите си отрязват по един пръст.

8. Във Венецуела точността не е сред най-тачените качества. Нещо повече. Ако някой ви е поканил на вечеря и, не дай си боже, пристигнете навреме, това се смята за голяма обида. Очаква се да дойдете с поне 10-15 минути закъснение.

9. Първият въпрос, който ще ви зададат в Бразилия, ако отидете на гости, е дали искате да си вземете душ. Няма нужда да се обиждате. Бразилците са вманиачени на тема хигиена, което е разбираемо, като се имат предвид температурите на повечето места в страната.

10. В Норвегия маниерите на масата са много важни. Всичко се яде с нож и вилица. Дори и сандвичите.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин