Топ 10 горещи извори по света (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 10 горещи извори по света (част 2)
Автор: Михаела Михайлова
Топ 10 горещи извори по света (част 2)
Снимка: pixabay

Векове наред хората са се тълпяли в известни термални горещи точки заради докладваните ползи за здравето от техните лечебни води и въпреки че има хиляди горещи извори по света избрахме Топ 10 от тях от цял свят. 

6. Такарагава Онсен, Япония

Един от най-добрите горещи басейни в Япония е и един от най-живописните. Красивата крайречна обстановка на Takaragawa Onsen, съчетана с лечебните води, си осигури място в нашите топ 10.

На два часа път от Токио има четири големи външни бани (три смесени и една само за жени), две вътрешни зони и няколко бани. Водата има репутацията, че помага при нервни разстройства, лошо кръвообращение, кожни раздразнения, възпалени мускули и стави, болки, синини и умора.

Takaragawa Onsen е красив през всеки сезон, но през есента, когато листата стават златисточервени, гледките са наистина невероятни.

Onsen е отворен целогодишно от 9:00 сутринта до 16:00 ч. Билетите за еднодневни посещения струват около 1500 йени.

7. Strawberry Springs, Колорадо, САЩ

Точно извън Стиймбоут Спрингс, Колорадо, сгушен до Хот Спрингс Крийк в красивата гора на Колорадо, ще намерите каменните басейни на Strawberry Park Hot Springs.

Тези грандиозни минерални извори ще ви затоплят и ако сте тук през зимата, когато се утаи известният сняг Champagne Powder, никога няма да искате да си тръгнете.

Басейните са идеални за релакс след дълъг ден на каране на ски, борд или туризъм или просто за стопляне на костите ви.

Strawberry Park е отворен целогодишно от 10:00 до 22:30 часа от неделя до четвъртък и от 10:00 до полунощ в петък и събота. Входът е $10 за възрастни, $7 за тийнейджъри и $5 за деца.

8. Хевиз, Унгария

Римляните са знаели всичко за уелнес предимствата на Хевиз, когато водите не са били използвани само за къпане, но и за редица ежедневни дейности, включително обработка на животински кожи.

Най-голямото термално езеро в Унгария дава името си на спа град Хевиз и благодарение на горещ извор на почти 40 метра под земята. За да се отпуснете като местен жител, традиционно е да наемете гумен пръстен и да се накиснете за няколко часа, преди да си починете на един от спа шезлонгите.

СПА центърът работи всеки ден от 9:00 до 17:30 ч., а дневният билет струва 3800 унгарски форинта.

9. Peninsula Hot Springs, Виктория, Австралия

Може би не мислите, че има нужда от горещи басейни в страната на безкрайното слънце, но няма нищо по-добро от това да попиете проблемите си и да се взирате в звездното нощно небе или да се взирате над храста в зимен ден.

Peninsula Hot Springs е спокойно убежище само на 90 минути от шума и суетата на Мелбърн. Температурата на термалната минерална вода варира от басейн до басейн, въпреки че има по-хладни басейни през лятото и за по-младите членове на семейството.

Първият естествен горещ извор и дневен спа център във Виктория, Peninsula Hot Springs предлага повече от 20 изживявания за къпане със зони, подходящи за посетители от всички възрасти, включително басейн на върха на хълма с 360-градусова гледка, рефлексологична разходка, турска парна баня, сауна, пещерен басейн и семейна зона.

Къщата за баня е отворена от 7:30 сутринта до 22:00 часа всеки ден, а цените започват от 30 австралийски долара за възрастни и 15 австралийски долара за деца.

10. Radium Hot Springs, Британска Колумбия, Канада

Басейнът Radium Hot Springs, разположен в Националния парк Kootenay, е най-големият басейн с горещи извори в Канада. Неговите успокояващи води и спираща дъха обстановка в Скалистите планини го правят идеалното място за релакс и презареждане.

Минералната вода в Radium е без мирис, бистра и богата на силициев диоксид, магнезий, сулфат, флуорид, калций и бикарбонат, което го прави страхотен горещ извор за релаксиращо "топване".

През зимата басейните са отворени от 12:00 до 21:00 часа от неделя до четвъртък и от 12:00 до 22:00 часа в петък и събота. Лятното работно време е от 9:00 до 23:00 часа всеки ден. Входът е 6,30 C$ за възрастни и 5,40 C$ за деца и възрастни хора.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин