Топ 10 забавни детски книги за това лято - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 10 забавни детски книги за това лято
Топ 10 забавни детски книги за това лято
Снимка: Thinkstock/Guliver

Любимото време на всички деца – лятото с неговата ваканция, с морето и безгрижните игри, е в своя разгар.


Използвайте свободните дни, за да провокирате въображението на децата си със следващите 10 забавни детски книжки, препоръчани от издателство „Хермес“:

1. „Дракон от легендите“ (+3D пъзел)

Зарадвайте детето си със сглобяем 3D дракон! Комплектът съдържа елементи, от които ще направите страхотен цветен макет на страховития дракон от легендите. Сглобяването ще развие сръчността на детето ви и ще сплоти семейството, докато всички заедно работите по проекта. А от илюстрованата книжка детето ви ще научи популярните митове и предания за драконите, както и някои любопитни реални факти, които стоят в основата им.

Комплектът се състои от:

- 87-сантиметров макет на дракона от легендите;
- лесни за следване инструкции за сглобяване;
- илюстрована книжка с интересни факти за драконите.

2. „Говореща книжка: English ABC

Мислите, че ученето не може да бъде приятно и забавно? Вземете тази книжка с вас (и един флумастер), когато тръгвате на път, и ще се уверите точно в обратното! От тази забавна книжка децата сами ще научат английската азбука. Към всяка буква има пъстра илюстрация, две думи и бутон с произношението. И не само това – децата могат да се упражняват в редовете, а след това да изтрият написаното!

3. „Приказките на Шехерезада“

Според легендата някога в Индия царувал жесток владетел. Всеки ден той вземал нова жена, а на разсъмване я убивал. Накрая останала само една девойка – Шехеразада, дъщерята на великия везир. Когато я отвели при царя, тя започнала да му разказва приказка. Призори обаче спряла на най-интересното място и продължила историята на следващата вечер. За хиляда и една нощи сладкодумната девойка разказала на владетеля много чудесни приказки. Той я обикнал и пощадил живота й. Така се появили приказките на Шехеразада, които пленяват въображението на малки и големи от векове насам. А какво отличава това издание от всички останали? Великолепните илюстрации на художника Борис Стоилов вдъхват нов живот на магическия свят на Изтока и приключенията на Аладин, Синдбад Мореплавателя и Али Баба, които ще пленят вас и детето ви.

4. „Русалки“

Не сме забравили момиченцата, а когато става въпрос за лято, не може да минем без русалки.

Тази прекрасна книжка с вдигащи се капачета и забавни игри кани децата в тайнствения и красив свят на русалките. Там те ще се срещнат с русалки в лагуните, на гребена на пенливите вълни или сред коралите. Вълшебните изненади ще омагьосат децата и те ще се забавляват с часове!

5. „Пиратски кораб“ (+3D пъзел)

Темата за лято навява асоциации за море, пясък, русалки... и кораби. А какво по-вълнуващо и забавно от приключения с пиратски кораб! От това луксозно издание детето ще научи много интересни факти за пиратите и ще може да построи пиратски кораб. Трябва само да съедини елементите от конструктора. С помощта на фигурките на герои то ще се впусне в невероятни приключения: ще кръстосва морета, ще напада кораби и ще търси съкровища заедно с пиратите!

6. „Патенцето Па-па“ (книжка за баня)

Ето и едно чудесно лятно предложение за най-малките. Тази бебешка книжка за баня е с музикален бутон. Изработена е от безвредни пластмаси без PVC. Почиства се с топла вода и сапун. Може да се дъвче и мокри, съхне бързо.

Освен това разказва веселата история за патенцето Па-па, което обича да си похапва и как неговите приятели го учат да споделя храната си с другите. С пъстрите си илюстрации и весели стихчета тази мека книжка за баня ще се превърне в любима играчка на малчуганите.

7. „Прелестни феи“

Друга книжка, с която детето ви ще се занимава по време на път или в горещите следобедни часове. Продуктът съдържа две картонени кукли и над 120 шаблона на дрехи и аксесоари. Момиченцата могат сами да изберат вечерна рокля, шикозни обувки и стилни аксесоари за красивите феи и принцеси. След това трябва само да ги съчетаят, за да създадат елегантни тоалети и да се забавляват!

8. „Забавна книжка за сезоните: Лято“

Още едно забавно предложение, когато тръгвате на път или търсите занимание за детето. Книжката съдържа 40 цветни стикера и приятна лятна история.

9. „Модерни момичета“

Друга интересна и занимателна книжка за всички момичета, които обичат да творят, рисуват, оцветяват, украсяват и съчетават дрехи или просто обичат модата. В нея бъдещите дизайнерки ще научат как правилно да подбират и комбинират дрехи, бижута и аксесоари, да измислят нови прически и да нанасят грим. Освен всичко това на корицата ги очаква и красива гривна, която да украсят със стикерите!

10. „Голяма книга на животните“ (с таблет)

Последното предложение е наистина уникален продукт, който ще се появи на български пазар в средата на лятото. Очаквайте скоро „Голяма книга на животните“ – модерна и забавна енциклопедия с таблет, която ще се превърне в любимата книжка на детето ви! В нея то ще се запознае с животни от целия свят и ще научи кои са обитателите на гората, джунглата, саваната и океана. А с помощта на таблета детето ще чуе 85 реални звука, които издават животните.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин