Топ 5 дестинации, където да се изгубите и да преоткриете себе си - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 5 дестинации, където да се изгубите и да преоткриете себе си
Автор: Peika.bg
Топ 5 дестинации, където да се изгубите и да преоткриете себе си
Снимка: pixabay

Докато растем, откриваме, че задаваме един и същи въпрос отново и отново. Кой съм аз? Животът е пълен с предизвикателства, възходи и падения и по пътя някак намираш отговора на този въпрос. Все пак никой, когото попитате, няма да има ясен и точен отговор на този въпрос. След това, след като вече сте пораснали и вече нямате криза на тийнейджърската идентичност, идва момент в живота ви, когато сте затрупани от различни неща.

Най-накрая си възрастен. Това означава, че можете да направите всичко сами за себе си. Колкото и вълнуващ да е животът на възрастните, той е и много объркващ. Изведнъж има хиляди неща, за които да се грижиш и да правиш, за които едва имаш време да мислиш. По-често това ни кара да забравяме кои сме и да пренебрегваме да признаем всички нови черти, които сме развили през годините.

Най-добрият начин да се преоткриете е да се изгубите в напълно нова среда. Когато сме на напълно ново място, сетивата ни се изострят и биваме поставени в нови ситуации. Как реагирате в тези ситуации може да ви каже много за това какъв човек сте.

1. Духът на Индия

От всички страни в света Индия трябва да е най-духовната. Тази страна отдава голямо значение на техния духовен свят и живот. Не е нужно да сте религиозни, за да сте духовни. Всичко, което трябва да направите, е да отворите ума си за други светове и възможности. От посещение на различни известни храмове до опознаване на индийската нация, вие ще се преродите, когато напускате тази страна.

Освен да ходите на духовни разходки из храмовете, можете също да участвате в най-отварящите очите и разширяващи ума дейности на всички времена. Разбира се, говорим за йога и медитация. Къде по-добре да научите за изкуството да контролирате ума и тялото си, отколкото на мястото, където произхожда практиката.

Индия е място, където ще се научите да живеете в мир със себе си и да приемате нещата такива, каквито са. Вместо да се тревожите за живота и неговите предизвикателства, вие ще ги приемете спокойно. Няма да има нещо, което да ви извади от курса и да ви накара да се чудите какво да правите по-нататък. С йога и медитация вътрешният мир е гарантиран.

И в края на краищата вътрешният мир е в основата да разберете кои сте. След като се задоволите с незнанието, вие отваряте ума си за откриване. Изведнъж всички неща, които не сте могли да проумеете и да си представите, идват на мястото си и се настаняват в съществото ви, чувствайки се като у дома си.

2. Защо не Италия?

Европа е едно от най-добрите места в света да откриете нови неща за себе си. Това е най-малкият континент в света, но този, който е пълен с най-различни култури, езици и хора. Една от най-удивителните страни в Европа, подходящи за преоткриване на това кой сте, е Италия. 

Тази страна е известна със своята вкусна кухня, впечатляваща архитектура и изящна култура и изкуство. В Италия ще можете да слеете старото с новото в ежедневието. Вашата първа задача е да преживеете историята, като отидете на многобройни обиколки, които ви доближават до древния живот. Познаването на историята на мястото ще ви помогне да разберете неговото настоящо и бъдещо състояние.

Подобно на копаенето в останките на древна Италия, трябва да погледнете собственото си минало. Само тогава ще можете да разберете кой сте днес и защо сте точно такъв, какъвто сте. Нашите мисли и реакции към света извън нас могат да бъдат проследени до миналия ни опит, това е просто факт.

Следващото в списъка е да откриете всички невероятни произведения на изкуството. Изкуството ни говори така, както нищо друго не може. Може да ни накара да видим неща, които не сме знаели, че са там, независимо дали говорим за света или за себе си. Опознавайки различни области и периоди на изкуството, ще установите по-лесно свързване със света и хората около вас. Ще осъзнаете, че не сте толкова различни от останалите си събратя и че вие ​​също принадлежите някъде на това място. Няма нищо по-вдъхновяващо и окуражаващо от това да знаеш, че принадлежиш.

3. Противоречия в Намибия

Пустинята Намиб в Намибия е едно от най-уникалните места в света. Това е място, където пясъчни долини и равнини се простират с дни, сякаш потънали в забрава. В един момент обаче се удрят в морето. Така се ражда един парадокс. От малки ни учат, че пустинята няма вода, но Намиб изглежда доказва нещо съвсем различно.

Ако една пустиня може да надмине очакванията, които имаме от нея, можете и вие. Не е нужно да бъдете това, което винаги са ви учили, че сте. Оставете се да бъдете свободни и се отворете за възможността да сте някой, който никога не сте мислили, че сте. Една природна сила може да не се подчини на законите на това, което я е създала, както и вие. Досегът с противоречията ни кара да осъзнаем, че те също са стандартна и нормална част от нашите личности.

Освен това отварящо очите преживяване, което ще ви научи да приемате себе си напълно, независимо от формата, ще можете да се насладите на някои невероятни свидетелства за красотата на природата. Тази пустиня е известна и с всички различни цветове, на които е дом. Пясъкът не е само едно скучно жълто. Вместо това варира от червено през оранжево до жълто до всички нюанси между тях.

Точно като пустинята, вие не сте направени само от един цвят. Вместо това, вие сте направени от всички нюанси и цветове, които съществуват. Ето защо пустинята Намиб е едно от най-добрите места за самооткриване. 

4. Намерете се в Бали

Бали е идеалната дестинация да се изгубите и да намерите себе си. Този удивителен остров е известен с много неща. На първо място, няма да можете да пропуснете хипнотизиращата природа, която е навсякъде около вас. Между два красиви залеза има толкова много зашеметяващи неща за гледане. Плажове, скрити кътчета и непокътната дива природа.

Дори не става въпрос само за горите и зеленината. Животните обожават Бали точно толкова, колкото и вие. Ако сте за първи път в Бали, не пропускайте да видите Гората на маймуните. Тук ще можете да видите как маймуните в естествената им среда са щастливи, радостни и свободни. Те са свикнали с посетителите, така че не е нужно да се тревожите за опасност, стига да се отнасяте с уважение. Освен това може дори да срещнете други животни, местни за този регион.

Освен с красива модерна страна, Бали е известен със своите традиции и културни артефакти. Независимо колко сте религиозни, трябва да посетите светите храмове. Те са повече от просто места за поклонение. Тези храмове стоят високо дори днес като свидетелство за преданост и история на народа на Бали. Духовността е осезаема в тези области и няма да можете да избягате от нея.

Също така не можете да пропуснете да излизате с местните жители. В крайна сметка балийците са известни със своето гостоприемство и отвореност към чужденците. Как ще се преоткриеш, ако не се срещаш с нови хора? Те ще ви помогнат да видите най-красивите неща в живота, ще променят гледната ви точка и ще ви накарат да се чудите как не сте го виждали преди. В същото време те ще ви покажат магията на Бали, която само местните познават. Като ви почерпят с местни деликатеси и напитки и ви разкрият някои тайни на Бали, те ще ви интегрират в своето общество, независимо дали ви харесва или не. И ще ви хареса.

5. Уединение в Алпите

Оттеглянето в планината може да е точно нещото, от което се нуждаете, за да разберете кой сте. Понякога, вместо да излизате с различни хора и да се отправяте на ново приключение всеки ден, трябва да се сбогувате с външния свят. Отивайки в Алпите, вие ще създадете свой собствен свят с природата, като по този начин ще се озовете в нея.

Можете да намерите отдалечена планинска хижа и да я резервирате за седмица или две и просто да се оставите да бъдете себе си. Ще бъде трудно в началото, защото вероятно сте забравили какво е да си приятел на себе си. Е, ще се сетиш бързо, тъй като няма да имаш друга компания освен себе си. Свежият въздух и успокояващата природа наоколо ще ви помогнат в това пътуване.

Разходките и разглеждането на различни планински пътеки са чудесен начин да насочите мислите си в правилната посока. Това е така, защото физическите упражнения стимулират кръвообращението и гарантират, че мозъкът ви получава достатъчно кислород. Това кара мозъка ви да функционира оптимално. Добавете факта, че сте заобиколени от най-чистия въздух в планината и ще откриете, че когнитивният ви процес е на най-високо ниво за всички времена.

Ако планирате да направите това по-дълго пътуване, не забравяйте да се опаковате адекватно. Екипировката за пешеходен туризъм, топлите дрехи и правилният чифт обувки са от съществено значение. Не можете да се свържете с природата и със себе си, ако най-основните ви нужди не са задоволени.

Също така не забравяйте да видите как слънцето изгрява над планините, тъй като дотогава не сте изживели истински изгрев.

Заключение

Да разберете кой сте отново може да бъде страшно и трудно, но и вълнуващо. Ще се върнете от пътуването си напълно променен и нов човек, който знае какво ви прави такъв, какъвто сте. Светът е красиво място, което крие различно предизвикателство във всеки ъгъл. Пътувайки, вие откривате цялата красота на света. Освен това влизате в контакт с много различни хора и много различни култури, като по този начин разширявате ума и хоризонтите си.

Когато започнете своето пътуване на себеоткриване, запомнете едно важно нещо. Вместо да се питате кой сте, попитайте кой искате да бъдете. Този въпрос съдържа целия потенциал, който имате в себе си, отваря ви към света и ви кара да изследвате всички възможности. Освен това ви тласка в правилната посока и ви прави най-добрата версия на себе си, която можете да бъдете.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин