Топ 5 круизни корабa, които ще отплават през 2018 година - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 5 круизни корабa, които ще отплават през 2018 година
Автор: Peika.bg
Топ 5 круизни корабa, които ще отплават през 2018 година
Снимка: momondo.co.uk

Поемането на круиз става все по-популярен начин да се видят няколко страни наведнъж. Тази година се очаква нова вълна от луксозни и иновативни кораби, които да задоволят вкусовете на пътешествениците.

Вижте селекцията от чудесните кораби, които ще направят живота ви в морето много по-вълнуващ!

1. Корабът с пистата на борда

Ако планирате круиз през 2018 г., може да се позаинтересувате от новата луксозна линия от норвежките круизи. През юни корабът ще отплава за Аляска и Карибите с избрани пътувания до мексиканската ривиера. Сред множество впечатляващи удобства, корабът с капацитет 4000 обещава да има най-голямата писта в морето. Гостите не трябва да се притесняват, че ще бъдат обезпокоявани от шума й, тъй като електрическите автомобили са в пъти по-тихи от стандартните. На кораба има още: аквапарк, два басейна, джакузи, зашеметяващ закрит салон за наблюдение, множество ресторанти, кафенета и барове.

Топ 5 круизни корабa, които ще отплават през 2018 година

2. Корабът с най-висока пързалка в морето

Royal Caribbean вече се похвали с най-големия круизен кораб в света, но амбициозната круизна линия е на път да разчупи собствения си рекорд със старта на "Симфония на моретата" през 2018 г. Новият кораб ще бъде готов за първото си пътуване през април 2018 г. Той ще предлага много вълнуващи преживявания. Сред тях е и най-високата пързалка в морето, която ще ви отдадете на едно 10-етажно спускане. На борда има още: сърф симулатор и две скални стени, които дават несравними гледки. Корабът разполага със стаи за 6780 гости.

Топ 5 круизни корабa, които ще отплават през 2018 година

3. Корабът с фоайе, където гостите могат да се наблюдават океана

Луксозният френски круизен кораб "Понан" (Ponant) обяви, че неговият круизен кораб "Лю Лаперуз" (Le Lapérouse) ще бъде първият кораб в света, оборудван с фоайе, в което гостите ще могат да се наслаждават на океана. С името "Синьо око" (Blue Eye), салонът ще бъде в дъното на круизния кораб и ще има два прозореца за наблюдение на морската дива природа. Когато покрай кораба преминават делфини, те ще бъдат показвани на екрани в салона. Корабът ще дебютира тази година като отплава от Средиземно море до Антарктика.

Топ 5 круизни корабa, които ще отплават през 2018 година

4. Екологично чист кораб за изследване на фиордите на Норвегия

Нов пътнически кораб с нулеви вредни емисии ще отплава през април 2018 г. в Норвегия. Той ще позволи на пътниците да изследват фиордите на страната, без да навредят на девствената природа. 42-метровият кораб, наречен Future of the Fjords, ще се захранва изцяло с електричество. Освен това ще има корпус, който да минимизира ерозията на бреговите линии. Корабът ще може да превозва до 400 пътници и ще покаже многобройни гледки към западните норвежки фиорди, които са популярна атракция за туристите в района. 

Топ 5 круизни корабa, които ще отплават през 2018 година
Снимка: fjordtravel.no

5. Корабът с хеликоптер и хеликоптерна площадка

Първият океански кораб на Скинич ще отплава от Средиземно море през август 2018 г. Той ще разполага с бордово яхтено пристанище, оборудвано с два хеликоптера, площадка за кацане, подводница и каяци. На борда ще има още: СПА център, десет заведения за хранене и осем бара, открити тераси, обсерватория и библиотека. Качители се на него, ще можете да прекарате три месеца в годината дълбоко в Арктика и Антарктида.

Топ 5 круизни корабa, които ще отплават през 2018 година

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин