Топ 5 места за лятна ваканция в Европа (част 1) - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 5 места за лятна ваканция в Европа (част 1)
Автор: Peika.bg
Топ 5 места за лятна ваканция в Европа (част 1)
Снимка: Travelbusy.com/Flickr

Дойде време сериозно да се замислим за лятната си почивка.

Понякога изборът може да е много труден. Искате някоя нова и чудесна дестинация за ваканция в Европа? 

Което и от тези 5 места да изберете, няма да сгрешите! Толкова е лесно – тук всеки избор е правилен.

***

о-в Форментера, Балеарските острови

Средиземноморският остров се намира близо до световноизвестния парти остров Ибиса. За разлика от своя съсед, Форментера е много по-спокойно място със своите тюркоазени води, бял пясък и красиви дюни. Пейзажът е осеят с причудливи скални форми. Мястото е много диво и романтично. Най-известната плажна ивица е дълга 7 км. За разлика от другите острови в архипелага - тук няма магазини за сувенири и други търговски обекти около плажа, така че се пригответе за една настина спокойна почивка.

*

Район Алентежу, Португалия

Когато става въпрос за летни дестинации в Португалия, това е първото нещо, което трябва да ви дойде на ум, ако искате да избягате от тълпите. Районът се намира близо до столицата Лисабон, но е далеч от туристическия поток. Предлага много тихи плажове по Атлантическото крайбрежие. Има и фантастични места за сърф и кокетни селца като Компорта и Порто дас Баркас. Районът се слави с винопроизводството си, така че почивката ви може да бъде полята с прекрасно местно вино.

Топ 5 места за лятна ваканция в Европа (част 1)
Снимка: F Mira/Flickr

*

Град Сет, Франция

Разположен на брега на Средиземно море в Южна Франция, Сет е исторически град със силна местна идентичност и култура. Описват го като "Венеция на Лангедок". Намира се близо до Марсилия и е все по-предпочитана дестинация от круизните кораби. Едно от най-впечатляващите места е старото пристанище, което сякаш е застинало във времето. Тук се организират и много музикални фестивали. 

Топ 5 места за лятна ваканция в Европа (част 1)
Снимка: Christian Ferrer/Flickr

*

Езерото Блед, Словения

Ако искате нещо повече от слънчеви бани, езерото Блед може да ви предложи разнообразни забавления. Заобиколено от планините на Юлийските Алпи и Караванкен, околностите на езерото предлагат планинско колоездене, водни спортове, посещение на средновековна крепост, кацнала на малък остров в Блед. Най-лесно до него се стига от столицата Любляна - с влак, автобус или автомобил.

Топ 5 места за лятна ваканция в Европа (част 1)
Снимка: remizolya/Flickr

*

Азорските острови, Португалия

Азорските острови са архипелаг, разположен в средата на Атлантическия океан. Те са истински рай за авантюристи. Тук можете да наблюдавате китове или да опитате каньонинг. Не пропускайте да пробвате от местния чай и вино, както и да се разходите в едни от най-добрите природни паркове в Португалия.

Топ 5 места за лятна ваканция в Европа (част 1)
Снимка: Ajay Suresh/Flickr

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
kalitravel, 26.12.2018 | 15:58
Само да имахме и парите за тях!
Абонирайте се за нашия бюлетин