Топ 7 дестинации за меден месец в Гърция, освен Санторини - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 7 дестинации за меден месец в Гърция, освен Санторини
Автор: Peika.bg
Топ 7 дестинации за меден месец в Гърция, освен Санторини
Снимка: pexels

Гърция, със своите 6000 острова и островчета, разпръснати в Егейско и Йонийско море, е пълна с дестинации, подходящи за меден месец.

Има дестинации, които са идеални за уединение, където можете да изберете да изследвате историята, да се печете на красиви плажове или да се разхождате в тишината на гръцките села.

Има много възможности за избор на младоженците в страната на богинята Афродита и бога на любовта Ерос. 

Разбира се, една от най-романтичните дестинации в света е Санторини, образуван от масивно вулканично изригване преди хиляди години. Той предлага уникална комбинация от историческо богатство, природна красота и модерна архитектура.

Рядката естествена красота на това място го прави идеална дестинация за вашия меден месец. Можете да изследвате спиращата дъха калдера, вулканичните плажове и лунните пейзажи, както и да създадете спомени, които ще останат за цял живот.

Топ дестинации за меден месец в Гърция

Фолегандрос, необичайно убежище за меден месец в Гърция

Само на час път с високоскоростна лодка от популярния остров Санторини, Фолегандрос е за тези, които искат да изпитат по-просто и по-запомнящо се гръцко изживяване.

Често засенчен от съседния Санторини, Фолегандрос предлага бягство от шума и суетата на по-популярните гръцки острови. 

Улиците на Санторини са претъпкани, но на Фолегандрос, близкия остров в Цикладите, ще намерите подобна архитектура – улици, павирани с плоча, варосани сгради, украсени с пъстри цветя, случайна гръцка православна църква с ярко син купол – без тълпи.

Милос, остров Венера Милоска

Милос е зашеметяващ вулканичен гръцки остров и е най-югозападният остров в групата на Цикладите.

Поради вулканичния си произход Милос притежава завладяващ цветен пейзаж с меки пясъчни плажове, подводни морски пещери и червеникави скали и има повече от 75 екзотични плажа.

Отличаващ се със своята възвишена красота, живописни рибарски селища, богата история и апетитна храна, Милос е неизменно цикладско съкровище, което ще открадне сърцето ви с ослепителната си красота.

Canal d’Amour на Корфу, топ дестинация за меден месец в Гърция

Екзотичният Йонийски остров е уникален пример за това как елегантността и природата могат да си взаимодействат. С уникална комбинация от дълга история и буйна зеленина, този остров е бил изборът на младоженци още в древността, когато Язон и Медея са се оженили там.

Венецианското влияние в стария град, малките села, разпръснати из острова, изумрудените плажове и вкусната кухня са само няколко предимства на северозападния остров.

Един от най-красивите и известни плажове на остров Корфу, живописният Canal d’Amour или „Каналът на любовта“, е известен в цяла Европа и по света като плаж за влюбени, които искат да останат заедно завинаги.

Разположен в северната част на острова близо до Сидари, на около 32 километра от главния град и на най-западния край на северния бряг на острова, той е забележителен със своите изваяни пясъчни скали, които се издигат от двете страни, образувайки естествен подобен на фиорд канал.

Скопелос, иконата на Mama Mia

Зашеметяващото гръцко убежище Скопелос в групата на гръцките острови Северни Споради беше декорът за един от най-ангажиращите филми от последните няколко години, Mamma Mia!

Скопелос често е описван като островът на романтиката. Със своите хълмисти, зелени пейзажи и по-малко туристи в сравнение с по-популярните гръцки места, това е място, което привлича туристи от цял свят.

Има естествен пейзаж, който е останал непокътнат от векове и е едно от най-ценните преживявания за посетителите.

Кефалония, островът на капитан Корели

Кефалония, най-големият остров в Йонийско море, е известен като мястото на филма "Капитан Корели". 

Известен в цял свят със своите живописни плажове (като Миртос, Антисамос, Лурдас, Скала), драматични пейзажи и вкусна храна, островът привлича и омагьосва хиляди посетители.

Индигови заливи, очарователни села (Фискардо, Аргостоли, Сами, Асос), ослепителен бял пясък, вълнуващи дейности, мистериозни пещери и оживена атмосфера създават екзотичен ваканционен рай насред Йонийско море.

Хидра, една от най-романтичните дестинации в Гърция

Хидра, построена във формата на амфитеатър на склон с изглед към Аргосароническия залив, е една от най-романтичните дестинации в Гърция, идеална за меден месец.

Традиционни каменни имения, тесни калдъръмени улички, уединени площади и преди всичко забраната на колите и използването на около петстотин магарета като средство за обществен транспорт обясняват защо Хидра е запазила отличителната си атмосфера през времето.

Островът е преживял изключителен икономически растеж в миналото благодарение на голямата си морска и търговска дейност. Хидриотите също допринесли значително за войната за независимост от 1821 г., тъй като техният мощен флот участва в решаващи морски битки.

Паксос, „любовното гнездо на Посейдон“

Паксос, любовното гнездо на Посейдон, е малък остров, дълъг само 11 км. Не е далеч от Корфу в Йонийско море.

Известен е със своите синьо-зелени брегове и зелени плажове с дървета, които достигат до ръба на водата.

Островът, който е покрит с маслинови горички, е известен с естествената си красота. Хиляди маслинови дървета (общо 200 000, някои вече наистина древни) били въведени, когато на паксиотите се плащало за всяко засадено дърво. Наслада за окото са боровете и лозята, чието грозде се използва за направата на местното вино.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин