Топ 7: Навици, които ще усвоите в Испания - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 7: Навици, които ще усвоите в Испания
Автор: Peika.bg
Топ 7: Навици, които ще усвоите в Испания

Има навици, които се просмукват в кожата ви и стават част от вас. 

Поживейте малко в Испания и ще забележите (или по-скоро вашите приятели не-испанци ще забележат) следните поведенчески промени:

1. Много целувки – дори и за непознати. Целувката по бузите като поздрав не е особено типична за нас, само няколко седмици в Испания обаче ще са ви достатъчни, за да започнете да се засилвате за целувка при всяка среща.

2. Лигавенето на чужди деца. В Испания с децата се държат като с крале и не е рядкост да видите хора да щипят бузите на чуждо дете на улицата. Това е израз на уважение и позитивно отношение, който обаче в много други държави остава неразбран.

3. Късна вечеря. Всяка вечеря където и да е по света ви се струва твърде рано, след като сте поживели в Испания по испански маниер. Местните обикновено обядват между 2 и 4 следобед, а за вечеря и дума не може да става преди 9 вечерта, обикновено – към 11.

4. Псуването. Ако нашите прадеди са пътували повече, са щели вместо "псува като каруцар" да създадат израза "псува като испанец". Псувните са естествена част от разговора за всички – от малки, сладки дечица до издокарани бабета. Езикът ви ще става все по-пиперлив с всеки изминал ден.

5. Без бакшиш. Испанците обикновено взимат всичките монети от рестото си. Не защото са скръндзи, а защото просто тук няма култура на оставяне на бакшиш.

6. Дъжд = отмяна на всички планове. Ако за жителите на Северна Европа дъждът е незабележима подробност, дори да е пороен, в Испания на много места времето толкова рядко е лошо, че леко преваляване активира алармата за отмяна на всички планове.

7. Ядене на крак. Макар че рядко ще видите испанец да обядва на бюрото си и като цяло държат да седнат на маса за обяд, положението се променя, когато стане дума за вечерното хапване. Тапас се ядат прав, на бара, докато говориш с приятели и хвърляш това, което не ти харесва от храната, по земята. Тук е така. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин