Три фестивала на лалето, които да посетите - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Три фестивала на лалето, които да посетите
Автор: Мария Ангелова
Три фестивала на лалето, които да посетите
Снимка: Guliver/Getty Images

Цветни фестивали по света има много, но пролетта си заслужава да бъде отбелязана с прекрасните лалета. Макар първата мисъл, която ни идва, когато кажем "лале", да е Холандия, истината е, че пролетните цветя са внесени в Холандия през Османската империя. Ето защо и първата спирка по следите на лалетата е именно Истанбул. А после продължаваме на запад по пътя на пролетните лехи. 

Фестивал на лалето в Истанбул, Турция

Всяка година през април истанбулският парк Емирган се превръща в приказка от Хиляда и една нощ, където можете да съзерцавате лалетата с часове. Цветята обаче не са само в парка, ще ги видите навсякъде край булевардите, по алеите, пред внушителните джамии... Повече за фестивала на лалето.

Фестивал на лалето в Нордостполдер, Холандия

Ако Холандия е страната на лалетата, то Нордостполдер е градът на лалетата. Около това градче е най-големият район с насаждения с лалета в Ниската земя. Разходка сред безкрайните шарени килими (пеш или на колело) ще помните дълго време. Повече за фестивала на лалето.

Фестивалът на лалето в Морж, Швейцария

Фестивалът на лалето в швейцарския град Морж събира над 120 вида лалета на бреговете на Женевското езеро. Отправете се към Парка на независимостта от средата на април до края на май. Повече за фестивала на лалето.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин