Три причини да пътувате, докато сте млади - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Три причини да пътувате, докато сте млади
Автор: Peika.bg
Три причини да пътувате, докато сте млади
Снимка: Thinkstock/Guliver

Светът е книга и тези, които не пътуват, прочитат само една страница от нея – е прочутата мисъл на Свети Августин, която е съвсем вярна и вдъхновяваща. но...

...но нямам пари

...но какво ще правя с кучето/гаджето

...но трябва да си търся работа

Това „но...“ е причината много мечтани пътешествия да умират още преди да са се родили. Истината е, че приключенията, в които се впуска човек, докато е млад, са много по-различни от тези, на които се отправя в по-късните си години. Вместо да отлагате до безкрай, замислете се над следващите три важни причини да пътувате по света, докато сте млади:

Пътуването ви учи, че животът е приключение

Като погледнете назад към живота си след години, ще има моменти, с които ще се гордеете. И може би такива, за които ще съжалявате. Във втория списък със сигурност няма да са преживявания като обикалянето на Европа с влак, изкачването на вулкан в Азия, изминаването на Пътя на инките, научаването на италиански за три месеца. А за какво ще съжалявате? Нерешителност. Страх от непознатото. Търсене на извинения. Пътувайте, докато сте млади, за да опознаете света, да се научите да поемате рискове (и последиците от тях), да опитате вкуса на живота. И да не ви е страх от непознатото никога повече.

Пътуването обогатява светогледа ви

Колкото повече култури опознаете, с колкото повече различни хора се запознаете и споделите мисли, колкото повече гледни точки за света чуете, толкова повече вашият собствен светоглед ще се разширява.

Пътуването ви помага да опознаете себе си

Не е необходимо да пътувате соло, за да опознаете себе си по-добре. На път се изправяте пред куп ситуации, с които трябва да се справяте, да реагирате бързо, да мислите гъвкаво. Така много по-бързо, отколкото в ежедневието си, научавате къде са силните и слабите ви страни, откривате върху кои свои качества трябва да поработите. Освен това пътуването ви прави по-добър човек – след като вие самите сте изпадали в какви ли не сложни ситуации, ставате много по-склонни да помогнете на човек в беда (или още преди да е изпаднал в такава).

Така че забравете за съмненията, пътувайте на стоп, открийте стажове и обменни програми – всички възможности, които ще ви позволят да откриете възможно най-много от света, докато сте възможно най-млади.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин