Трикове за по-добър сън в самолета - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Трикове за по-добър сън в самолета
Автор: Peika.bg
Трикове за по-добър сън в самолета

На всеки се е случвало да има проблеми със съня по време на път – особено в самолета. 

Затова искаме да ви представим няколко идеи за това как да си починете по-ползотворно докато летите.

Преди полета

Помислете си коя би била най-удобната поза за спане и си изберете страна. Според съветите на опитни стюарди най-добре е по време на нощен полет да изберете седалка до стъклото, като предварително помислите от ляво или от дясно би ви било по-удобно. Затова когато ще предприемате нощни полети, най-добре избирайте мястото си внимателно и имайте предвид, че то ще бъде леглото ви за една нощ.

По време на полета

Осигурете си комфорт. Е, това не означава, разбира се, да се преоблечете с любимата си пижама, но определено трябва да се погрижите за това да ви е удобно. Добра идея е да си вземете и възглавничка за пътуване, както и леко да я ароматизирате с мирис на лавандула. Причините за това са две – ароматът на цвета е полезен при проблеми със съня, а и може да ви предпази от потенциални неприятни миризми около вас.

Резервни спални принадлежности

Тапите за уши, маската за сън и някои любими и удобни ваши шапка и чорапи може да ви свършат перфектна работа по време на нощен полет. По този начин няма да позволите светлината да ви пречи, но и ще си създадете усещане за по-уединено пространство. Важно е да се отбележи, че е препоръчително да не се консумира алкохол по време на нощен полет, тъй като има голям шанс да попречи на съня ви.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин