Университетът Сейнт Андрюс или къде да срещнете своя принц - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Университетът Сейнт Андрюс или къде да срещнете своя принц
Автор: Петя Димитрова

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж (разбирайте принц Уилям и Кейт) са сред любимите теми на медиите. Любовната им история, новороденото им отроче и в общи линии всичко, свързано с тях, пълни страниците на вестници и списания из целия свят.

А знаете ли къде е започнало? Или по-важният въпрос – къде Кейт е срещнала своя принц и имали други свободни (за господата – не е ли останала някоя незаета принцеса там)?

Двамата се запознават в шотландскияуниверситет Сейнт Андрюс, където са учили. Когато през 2001г. новината, че принцът се е записал в университета, се разпространява, много млади момичета решават да опитат късмета си там с надеждата да го срещнат. Но само Кейт успява да го впечатли.

И макар Сейнт Андрюс напоследък главно да се споменава по този повод, университетът има вековна история. Това е най-старият шотландски университет и трети в англоговорящия свят след Оксфорд и Кеймбридж. Основан е някъде около 1410 г. в градчето Сейнт Андрюс, в областта Файф.

Сградите на университета са разпръснати из цялото градче и като че ли преобладават над всички останали. Все пак студентите са около една трета от населението по време на учебния период.

Сейнт Андрюс, освен в университетски център, се е превърнал и в популярна туристическа дестинация. Някои го посещават заради историята, други с надеждата да срещнат своя Уилям Втори/ Вилхелмина Първа. Градчето има с какво да ви очарова. От впечатляващата архитектура на университетските сгради, през тъжно-красивите останки на старата катедрала, до студената гледка на Северно море.

И може би шансът да срещнете супер умната си и потенциално много успешна бъдеща половинка. Дори и да няма много синя кръв във вените си.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Охльо Бохльо, 20.09.2013 | 15:16
хахаха :) марш за принцове! :Р
Абонирайте се за нашия бюлетин