Ушуая – най-южният град на планетата - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ушуая – най-южният град на планетата
Автор: Peika.bg
Ушуая – най-южният град на планетата

Нека ви представим най-южния град на планетата – Ушуая.

Това мястo се намира в Аржентина и първоначално не е било замисленo като конвенционално населено място, а е било построенo, за да може там да се изпращат затворници. Друг интересен факт за Ушуая е, че той се намира се на 3000 км от Буенос Айрес и оттам тръгват и корабите за Антарктида. Навремето е било толкова диво място, че никой не искал да се засели там. В наши дни обаче по тези земи животът кипи с пълна сила.

Това е и мястото, където всеки, който го достигне, може да си вземе сертификат, че е бил на края на света. И смятаме, че всички от вас, пътешественици, със сигурност бихте го направили. Интересното е, че градът привлича стотици хиляди туристи всяка година, чиято основна цел е да се снимат с табелата, на която пише „Край на света”, както и да се сдобият с уникалните печати в паспортите си, които може да придобиете само там. 

Една от най-големите атракции в Ушуая е яденето на кралския рак. Туристите плащат от 100 долара нагоре само за един и си го избират сами, като после го изяждат с помощта на големи ножици. Идеята със сигурност не е привлекателна за мнозина, но за други пък е нещо ново, което не биха искали да пропуснат.

Заради нарастващия туристически поток в последните години, се забелязва голямо покачване на цените на недвижимите имоти в Ушуая.

Интересен факт е, че из дворовете на местните, може да видите много девисил. Това е разпространена на Балканите подправка, която присъства в боб чорбата, за аржентинците обаче тя е просто ненужен плевел

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин