Уютни хижи в Европа за зимна почивка - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Уютни хижи в Европа за зимна почивка
Автор: Peika.bg
Уютни хижи в Европа за зимна почивка

Имате ли нужда от една наистина зимна почивка? Планина, ски и уютна хижа, в която да се приютите, без да се налага да плащате за престоя си колкото в хотел!

Заедно с Банка ДСК и новата им кредитна карта DSK-Wizz Air сме ви подбрали няколко чудесни хижи в Европа. Те са от различен ценови клас, но с необходимите удобства, за да може всеки да открие най-подходящото място! Не се колебайте и изберете една различна ваканция в хижа на планина!

Хижа Кредарица, Триглав, Словения

Всеки истински словенец се е качвал на връх Триглав поне веднъж в живота си и със сигурност се е отбил за чаша сладък чай от хибискус в хижа Кредарица. Това само по себе си трябва да си убеди, че хижата наистина си заслужава и е едно от емблематичните места за отсядане в словенските планини. През лятото тя често е препълнена, но през зимата ще срещнете много по-малко хора.

Кредарица е най-високата планинска хижа в Словения (2,515 м). Намира се на малко плато, точно под връх Кредарица, между върховете Ржавина и Триглав. В околността има и параклис, посветен на Дева Мария, който можете да посетите.

Цената за нощувка и закуска е 20 евро на човек.
Повече информация ТУК.

Уютни хижи в Европа за зимна почивка

*

Хижа Наполеон, Варс, Франция

Солидна каменна постройка – хижа Наполеон се извисява над курорта Варс във Франция. Тя е чудесен изходен пункт за опознаване на южните части на френските Алпи. Освен това районът предлага над 180 км перфектни ски писти, на които можете да се отдадете на любимия си зимен спорт. Организират се специални ски турове, в които можете да се включите, за да видите пълната прелест на планината.

Тук всяка сутрин ще ви очаква френска закуска. Тя включва препечени филийки или кроасани, масло, сладко, колбаси, млечни продукти, яйца, плодова салата и плодов сок. Какво по-хубаво за едно свежо утро?

Цената за нощувка и закуска е 22 евро на човек.
Повече информация ТУК.

Уютни хижи в Европа за зимна почивка

*

Хижа Монт-Форт, Вербие, Швейцария

100-годишната хижа се намира в един от най-големите швейцарски ски курорти – Вербие, в подножието на Монт Форт. Тя се стопанисва от планинския водач Даниел Бруше и съпругата му Франсис от 1983 г. насам. Едната страна на хижата е направена от камък, а другата от дърво и напълно се слива с планинския пейзаж. Ако сте запалени скиори или просто любители на зимните почивки – със сигурност ще ви хареса. Около хижата има специални писти за фрийрайд, ако искате да си доставите доза адреналин.

Най-впечатляващата част от хижата е панорамната тераса и ресторанта, в който винаги ще откриете хора. Тук ще се чувствате като в уютно убежище между величествените планини и звездното нощно небе.

Цената за нощувка и закуска е 31 евро на човек.
Повече информация ТУК.

Уютни хижи в Европа за зимна почивка

С кредитна карта DSK-Wizz Air пътуването ви ще е по-лесно, достъпно и приятно! С нея трупате бонус точки при пазаруване в търговската мрежа и пътувате с отстъпки от цената на самолетните билети и другите услуги на Wizz Air.

*

Хижа Бела Виста, Вал Сеналес, Италия

Хижата се намира в планинската верига Вал Сеналес (Шналстал) в Южен Тирол, Италия. В превод името ѝ означава „красива гледка“ и веднага щом пристигнете на място, ще разберете защо. Хижата е заобиколена от високи планински върхове. Районът е подходящ за ски, но същевременно е много отдалечен в планината. Освен вкусната храна, тук ще можете да се насладите на една от най-високо разположените сауни в света и открита гореща вана.

Мястото е подходящо какво за екскурзия с приятели, така и за спокойна семейна почивка насред планината. Тук ще се събуждате освежени и пълни с настроение за посрещане на новия ден!

Цената за нощувка и закуска е 54 евро на човек.
Повече информация ТУК.

Уютни хижи в Европа за зимна почивка

*

Хижа Британия, Саас-Фее, Швейцария

Планинската хижа е на швейцарския алпийски клуб. Намира се на височина от 3,030 метра, в подножието на планината Алалинхорн, близо до ледника Алалин. Макар хижата да разполага с всички удобства за комфортно пребиваване, тя не е загубила автентичния си чар. Достъпът е до нея е много лесен – само на 15 минути от началната станция на лифта.

Тук можете да се насладите на великолепна храна, удобни легла и грандиозни гледки към планината. Ако искате да си почивате семейно или с половинката – мястото много ще ви хареса. Зима, ски и разходки е равно на чудесна ваканция!

Цената за нощувка и закуска е 82 евро на човек.
Повече информация ТУК.

Уютни хижи в Европа за зимна почивка

*

Пътешествията до тези европейски хижи могат да са още по-достъпни благодарение на иновативната кредитна карта DSK-Wizz Air. Заповядайте в клон на Банка ДСК или на първия промо-щанд на картата на партерния етаж в търговски център The Mall, на бул. „Цариградско шосе“ в София. Там ще можете да получите информация за предимствата ѝ и да подадете заявление за издаването ѝ. За удобство на всички пътуващи предстои откриването на промо-щандове и на двата терминала на Летище София!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин