В Атина с деца - 3 забавни идеи - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
В Атина с деца - 3 забавни идеи
Автор: Мира Янева
В Атина с деца - 3 забавни идеи
Снимка: Thinkstock/Guliver

Атина ще бъде интересна на децата ви, ако успеете да им разкажете митовете и легендите, за боговете, хората и магическите животни, за изпитанията и далечните пътувания, за огъня и войните. Всичко това - докато се разхождате сред древните останки на Акропола и храма на Хефест и същевременно слушате разказа на екскурзовода.

За да се справите с тази задача обаче, ще са ви нужни сериозни познания на тема Древна Гърция и опреснително прелистване на древногръцките митове и легенди.

Ако все пак не сте успели да се подготвите и ви остане малко време, докато сте в Атина, има няколко места, които са създадени специално за деца.

Атинският планетариум

360-градусова гледка към звездното небе, прожектирано на купол с диаметър 25 м. Планетариумът използва най-нови технологии за 3-измерно усещане.

Входът е 6 евро. Прожекции има понеделник-петък от 9:30 до 14:30 часа, събота-неделя от 10:30 до 16:30 часа. Адрес и упътвания тук.

Атинският зоопарк

Атинският зоопарк се намира извън града и започва съществуването си като нещо съвсем различно. Създаден като третата най-голяма в света колекция от птици, той постепенно се обогатява и с други животни. Билетът е 15 евро за възрастни, 11 евро за деца от 3 до 12 години, полезна информация тук.

Елинистичен космос

Това е културен център, насочен изключително към децата. Чрез виртуален тур, свръхмодерни интерактивни изложби или театрални възстановки децата ще научат много нови неща за света на елините, за науката и съвременния свят. Семеен билет (2 възрастни + 2 деца) за представление от типа виртуална реалност е 18 евро. Подробности тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин