В кои страни не трябва да плажувате, ако сте нудисти - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
В кои страни не трябва да плажувате, ако сте нудисти
Автор: Peika.bg
В кои страни не трябва да плажувате, ако сте нудисти

Странно или не в Европа има и много голям брой места, на които няма да ви гледат с добро око, ако се съблечете по монокини или чисто голи.

На някои плажове може дори да отнесете доста солена глоба за своята фриволност, а в Гърция ви грози дори арест.

1. Испания

Н
ай-стриктна е забраната на публичната голота в Испания, а най-строго за спазването ѝ се следи в Барселона. Тя влиза в сила през 2011 г., тъй като напливът на почти голи туристи по улиците и плажовете излиза извън контрол. Затова общината решава да забрани разходките само по бански по улиците на града, а глобата при нарушение е доста солидна – между 300 и 500 евро.

2. Монако

Друга дестинация, на която, ако сте нудист, няма да се чувствате особено комфортно, е Монако. Дори в мобилното приложение за пътуващи Tripadvisor също има съвети, ходенето на плаж в Монако да бъде само с бански, заради консервативните разбирания за приличие на местните.

3. Естония

Естония е още една страна, в която няма да намерите с лекота място, на което да плажувате изцяло без бански. Естонските закони не забраняват категорично нудизма, но естонците са по-скоро срамежливи и за тях не е честа практика да се събличат голи на плажа. Там можете да откриете три неофициални нудистки плажа, а голотата е приемлива и около някои от минералните извори, но всичко зависи от техните посетители.

4. Кипър

А
ко сте нудист, Кипър определено не е вашето място. Ще останете неприятно изненадани, ако сте любители на по-разкрепостеното плажуване. Нудистките плажове там са официално забранени от властите, а на някои места изрично има поставени табели, които предупреждават посетителите да бъдат задължително с бански костюм.

5. Гърция

В
Гърция има няколко плажа, които са официално обявени за нудистки. Извън тях обаче туристическата полиция може да ви наложи голяма глоба или дори да ви арестува, ако сте без банския си, така че – имайте го предвид.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин