Валенсия с мерки срещу наплива на туристи - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Валенсия с мерки срещу наплива на туристи
Автор: Peika.bg
Валенсия с мерки срещу наплива на туристи

Местните власти във Валенсия обявиха, че ще се забрани настаняването на туристи в стаи с хубава гледка.

Ограничението, което предстои да бъде прието от регионалното правителство, важи за наемане на частни имоти, които вече ще могат да предоставят на туристи помещения, само ако са на партера или първия етаж.

Разпоредбата изключва помещенията с гледки към морето, към футуристичния комплекс на науката и изкуствата, както и към живописния парк „Турия”, който е създаден на мястото на пресъхналото русло на едноименната река.

Валенсия с мерки срещу наплива на туристи


Валенсия, която посрещна рекорден брой туристи миналата година, надхвърляйки за пръв път 100 000 души, опитва да направи същото.

Разпоредбите ще гарантират още, че гостите отсядат в лицензирано жилище. Според оценките на местните власти във Валенсия 70% от 5000 жилища за краткосрочно наемане нямат нужните разрешения.
Валенсия с мерки срещу наплива на туристи


С подобни ограничения и забрани местните власти опитват да задържат бързото нарастване на наемите в историческите центрове на градовете. 

Миналия месец Палма де Майорка стана първият испански град, който напълно забрани продажбата на апартаменти на туристите. Кметът на столицата на Балеарските острови каза, че забраната, която ще се прилага от юли, е насочена към запазване на Палма като „обитаем град” и за предотвратяване на насилственото изтласкване на жителите към покрайнините заради нарастващите наеми в центъра.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин