Вълшебна Коледа в Лондон - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вълшебна Коледа в Лондон
Автор: Peika.bg
Вълшебна Коледа в Лондон
Снимка: Unsplash

Наближават най-светлите празници в годината. Макар че Бъдни вечер и Коледа са семейни празници и повечето хора ги прекарват вкъщи, сред нас има и такива, които обичат да пътуват по Коледа. Всъщност е доста вълнуващо да посетиш някой европейски град, който има сериозен коледен дух, или да прекараш коледните празници на плажа в някоя екзотична страна.

Ако тази година сте решили да пътувате покрай коледните празници и се озовете в Лондон, един от най-веселите, блещукащи и празнични градове, ето как можете да прекарате празничните дни там:

Тествайте уменията си за каране на кънки на лед

Вълшебна Коледа в Лондон
Снимка: Unsplash

Не можете напълно да завършите Коледа в Лондон, без да се завъртите на леда. Ледените пързалки, които се появяват из Лондон всяка зима, със сигурност ще ви накарат да се почувствате празнично. За щастие много от тях са отворени на Бъдни вечер и Коледа. 

Пързалката пред Съмърсет Хаус е категоричен фаворит. Други пързалки, които си струва да посетите, са покритата пързалка в Канари Уорф, Glide през новия комплекс на електростанция Батерси, живописната пързалка Queen's House в Гринуич, историческата в Hampton Court Palace или подходящата за семейства Winter Wonderland Christmas bonanza в Hyde Park. 

Насладете се на коледните светлинки 

Вълшебна Коледа в Лондон
Снимка: Unsplash

В Лондон можете да съчетаете две приятни занимания- пазар на коледни подаръци и наблюдаване на красивите коледни светлинки. Отправете се към Риджънт Стрийт, за да видите емблематичните реещи се ангели. Вижте също звездната нощ, блещукаща над Оксфорд Стрийт, както и лампичките по Карнаби Стрийт. 

Търговски центрове с фантастични коледни украси са Seven Dials в Covent Garden и Coal Drops Yard в King’s Cross.

Разходете се из живописен коледен базар

Вълшебна Коледа в Лондон
Снимка: Unsplash

На всяка Коледа базарът на Southbank Centre се появява през декември с всички класически коледни продукти: греяно вино, вкусна храна и празнични фигурки. Вземете си чаша греяно вино и се разходете по живописната река или се настанете в един от уютните отопляеми "снежни глобуси" в Jimmy’s Winter Lodge, за да се стоплите с вкусно фондю. 

Гледайте коледен филм

Вълшебна Коледа в Лондон
Снимка: Unsplash

Потопете се напълно в уютната коледна атмосфера, като се сгушите в прекрасното кино Prince Charles, точно до Leicester Square, и се насладете на някой хубав коледен филм. В навечерието на Коледа излъчват класическите коледни филми: Животът е прекрасен, Коледната песен на мъпетите, Сам вкъщи и т.н. Вземете голяма кофа с пуканки и греяно вино и се насладете.

Насладете се на най-добрите коледни песни

Вълшебна Коледа в Лондон
Снимка: Unsplash

Няма по-празнично място в Лондон от катедралата Сейнт Пол, където има вълшебна служба с коледни песни, която преразказва историята на Рождеството чрез музика и думи. Безплатно е и започва в 16:00 ч., но е доста популярно, така че е добре да отидете по-рано и бъдете готови да чакате на опашка. Чакането определено си заслужава. 

Отидете на празничен следобеден чай

Вълшебна Коледа в Лондон
Снимка: Unsplash

Следобедният чай е наслада всеки ден от годината, но около Коледа е още по-страхотно. За истинска класика, резервирайте The Ritz, където предлагат всички обичайни неща, плюс коледни сладкиши и хор, който пее коледни песни. В The Lanesborough пък се сервира мартини и греяно вино с пуешки сандвичи и кифлички, а пък The Connaught има нотки на портокал, канела, джинджифилов хляб и кестени в цялото си празнично меню. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин