Важни, забавни и странни новини за туризъм - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Важни, забавни и странни новини за туризъм
Автор: Peika.bg
Важни, забавни и странни новини за туризъм

Важни, интересни и забавни новини, свързани с любими дестинации и туризма от последната седмица. Следете какво ново се случва и вижте история на новините назад във времето в тази допълвана в реално време публикация:

15-21 август 2016 

Забраниха големи чанти на Октоберфест

От съображения за сигурност са въведени нови ограничения на тазгодишното издание на Октоберфест. Във фестивалната зона ще се допускат само чанти с вместимост до 3 литра. Вижте датите на Октоберфест 2016.

Ниагарският водопад може да се види и от алпийски тролей

В канадската част на Ниагара вече има нова атракция, която позволява да видите природното чудо от600 м височина - алписйки тролей с четири различни линии.

Обявиха най-добрите градове за живеене в света

За шеста поредна година на първо място е австралийският град Мелбърн. В топ 10 влизат още градове от Австралия, заедно с няколко канадски. По един представител имат Нова Зеландия, Австрия, Германия и Финландия. Вижте цялата класация на най-добрите градове за живеене - 2016.

18-24 юли 2016

Пеещите мостове на Санкт Петербург

От 22 юли нощното вдигане на мостовете над река Нева в Санкт Петербург ще бъде съпътствано и от класическа музика. Избрани са произведения на Чайковски, Римски-Корсаков, Прокофиев и др., свързани със Санкт Петербург. Шоуто започва от Дворцовия мост, в 1:25 часа.

Играещите Pokemon Go са в опасност от невзривени мини в Босна и Херцеговина

Играещите Pokemon Go в Босна и Херцеговина имат една идея повече тръпка в търсенето на герои. Наскоро стана ясно, че играта отвежда част от жителите на страната в райони, които са маркирани като опасни минни полета. Според вестник "Гардиън" повече от 2% от страната е покрита с невзривени мини от войната в Босна от 1995 г., като и до днес се случва хора случайно да стъпят на останала оттогава мина. 

Остров Ибиса не издържа на наплива на туристи

След поредицата от атентати, които зачеркнаха от списъка редица туристически дестинации това лято, хиляди туристи са се стекли на остров Ибиса. Властите обявиха, че при 13 000 души население и 100 000 посетители на 570 кв.км островът се пука по шевовете – пътищата са задръстени, плажовете са претъпкани, свършва и питейната вода. Дори и допълнителната туристическа такса, въведена на Балеарските острови от 1 юли, не е намалила броя на посетителите.

Флоренция иска ограничаване на посетителите

Кметът на Флоренция поиска от Министерството на културата и туризма да въведе ограничение на броя на посетителите във Флоренция и другите претъпкани с туристи италиански градове (Помпей, Венеция, Чинкуе Тере, Рим). Градът не издържа на наплива, като туристите затрудняват нормалния живот на жителите на града, твърди кметът.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин