Великденският парад на Ню Йорк - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Великденският парад на Ню Йорк
Автор: Peika.bg

Ню Йорк винаги е бил средище на световните религии и не е трудно да се предположи, че на такъв голям християнски празник като Великден ще има и подобаващо голямо празненство. Започнал с декорация на свещените сгради с цветя и превърнал се в истински градски карнавал, Великденският парад в града на Голяма ябълка е невероятно шарено и забавно празненство.

Великденският парад в Ню Йорк води началото си от средата на 19-и век, когато започва традиция готическите религиозни сгради като църквата Тринити, катедралата Сейнт Патрик и църквата Сейнт Томас да бъдат украсявани с цветя.

Въпреки че в началото има съпротива от традиционалистите, повечето хора приемат този начин на изразяване на радост от празника. С времето горната средна класа вкарва доста по-светски мотиви в събитието и го възприема като начин да покаже публично възможностите и вкуса си.

Днес Великденският парад все още се провежда на същото място – 5-о Авеню в Манхатън от 10 сутринта до 4 следобед в празничната неделя. И събитието привлича всички усмихнати, позитивни хора, които искат да се облекат по атрактивен и забавен начин, за да се повеселят заедно.

Ако вече ви се ходи в САЩ, вижте и най-добрите екскурзии до САЩ.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин