Кой е най-добрият град за живеене - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кой е най-добрият град за живеене
Автор: Стефан Стефанов
Кой е най-добрият град за живеене
Снимка: duroy.george

Всяка година какви ли не агенции, организации и институции правят класации за най-добър град за живеене на планетата. Те се определят на различни принципи, с различна методология и, в крайна сметка, по различни причини.

Класацията за най-добър град за живеене за 2015 г. на консултантската агенция Мърсър (Mercer) за шеста поредна година излъчи на първо място австрийската столица Виена и в това няма нищо чудно.

Виена и европейските градове като цяло запълват челната десетка, заедно с три града от Нова Зеландия, Австралия и Канада. Най-зле в Европа са класирани Киев на 175-о място, Тирана на 180-о място и Минск – на 189-о място, а абсолютен шампион на дъното на класацията е иракската столица Багдад, което също не е шокиращо, защото Ирак на практика не съществува към момента. И само за протокола - София е на 115-о място в класацията, което едва ли е изненада, особено за хората, които живеем тук.

И, ако приемем, че това е просто поредната класация, то причините за провеждането са по-любопитни. Всяка година консултанската компания Мърсър създава подробен анализ на условията и трудностите, които ще срещнат служителите на международните компании в чужбина. В проучването са изследвани фактори като климат, болести, санитарни стандарти, образование, условия за лесна комуникация, транспорт и др. Освен това, има пълна информация за политическата, социалната и криминалната обстановка.

Мърсър всяка година провежда изследването, за да помогне на интернационалните компании да разберат какви са условията в градовете, където изпращат служителите си. В следствие на резултатите, мениджърите могат могат да преценят какви средства трябва да получават служителите, така че те да съответстват на условията и рисковете в държавите, където ще работят.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин