Виена по Коледа: Град от приказките - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Виена по Коледа: Град от приказките
Автор: Петя Димитрова

Виенчани определено знаят какво е коледен дух. Разноцветни лампички, песни, малки базарчета, на които може да опитате всевъзможни вкусотийки, или да се стоплите с чаша греяно вино. Дори Дядо Коледа не носи в шейната си толкова празнично настроение, колкото Виена.

През декември невероятната архитектура на града някак си остава на заден план. Не за друго, но на фона на пищната украса, тя като че ли избледнява. Всяка улица блесва в различна светлина (доста полезно решение, ако се опитвате да не се загубите). Виенчани влагат стил, дори когато става дума за пъстроцветните коледни украси. Впечатляващо изглеждат по-главните улици на града, но и по най-малките и забутани светят коледни лампички. Празничната атмосфера трудно би могла да се опише с думи. Може би една, която до някъде отговяра на настроението във Виена, е приказно!

По традиция по Коледа във Виена се организират много сцени - стига да знаете каква музика ви се слуша и да попаднете на правилното място в точния момент.

В града има няколко коледни базари. Почти всеки по-голям площад се превръща в такъв: най-старият е „Фраюнг”, „Музеумсквартиер”, „Нойбаущрасе” и т.н.. Отварят към края на ноември и работят до Коледа (всеки базар си има индивидуално работно време). Някои продължават и като новогодишни и затварят чак през януари.

Този, който заслужава най-голямо внимание, се намира пред кметството. Тук можете да видите, че и да купите най-невероятните играчки за елха. Отвсякъде се разнася ухание на коледни сладки, пунш. Честно казано, трудно е да не натрупате по някое килце отгоре, ако посетите това място.

Най-очарователната част от базара е в самото кметство. Там са издигнати няколко работилнички за деца. Като малки джудженца те майсторят сладки, играчки и какво ли още не. А после гордите родители могат да закупят творенията на децата си. А и вие също. Препоръчваме ви да посетите пазара за десерт - вечер, когато можете да се насладите на невероятната украса на кметството и градината пред него.

Виена по Коледа: Град от приказките

Виена по Коледа: Град от приказките

Виена по Коледа: Град от приказките

Виена по Коледа: Град от приказките

Виена по Коледа: Град от приказките

 

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин