Виена за 2 дни – възможно ли е? - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Виена за 2 дни – възможно ли е?
Автор: Елена Исаева

Посещението на Виена само за два дни може да изглежда като кратко пребиваване, но с внимателно планиране можете да се потопите в богатия културен гоблен на столицата на Австрия. Ето ръководство, което ще ви помогне да се възползвате максимално от краткия си престой:

Ден 1: Имперско великолепие и артистични чудеса

Виена за 2 дни – възможно ли е?
Снимка: pixabay.com

Сутрин:

Дворецът Шьонбрун: Започнете деня си в разкошния дворец Шьонбрун, бившата императорска лятна резиденция. Разгледайте бароковата архитектура, буйните градини и посетете големите стаи. Помислете за предприемане на обиколка с екскурзовод рано сутринта, за да избегнете тълпите.

Gloriette: Изкачете се до Gloriette за панорамна гледка към двореца и Виена. Това е идеалното място за заснемане на запомнящи се снимки.

Късно сутрин:

Naschmarkt: Насочете се към Naschmarkt за късна сутрешна разходка. Този оживен пазар предлага разнообразие от международни и местни кулинарни изкушения. Хапнете набързо или разгледайте разнообразните щандове за храна.

обяд:

Виенската държавна опера: След Нашмаркт, отидете до Виенската държавна опера. Дори и да не присъствате на представление, екстериорът е шедьовър, а съседният музей Албертина си заслужава да бъде посетен.

следобед:

Виена за 2 дни – възможно ли е?
Снимка: pixabay.com

Музей Албертина: Потопете се в света на изкуството в музея Албертина. Този престижен музей съхранява обширна колекция от графично изкуство, включително произведения на Дюрер, Микеланджело и Моне.

Катедралата Св. Стефан (Stephansdom): Разходете се из историческия център, за да стигнете до катедралата Св. Стефан. Полюбувайте се на сложната готическа архитектура и помислете за изкачване до върха за панорамна гледка към Виена.

вечер:

Вечеря в Inner Stadt: Насладете се на вечеря във Inner Stadt, историческия център на Виена. Изберете един от многото традиционни австрийски ресторанти, предлагащи местни специалитети.

 

Нощна обиколка на Виенската държавна опера: Завършете първия си ден с нощна обиколка на Виенската държавна опера. Изживейте величието на операта, осветена през нощта, и научете повече за нейната очарователна история.

Ден 2: Културни скъпоценни камъни и кафе традиция

Сутрин:

Дворецът Белведере: Започнете втория си ден в двореца Белведере, шедьовър на бароковата архитектура. Разгледайте Горния и Долния Белведере, които съхраняват впечатляваща колекция от австрийско изкуство, включително "Целувката" на Климт.

Сграда Vienna Secession: Посетете сградата Vienna Secession наблизо. Емблематичната структура на това авангардно изкуство е задължителна за любителите на изкуството.

Късно сутрин:

Култура на кафенето: Потопете се в културата на кафенето на Виена. Посетете традиционно кафене като Café Central или Demel за спокойно кафе и парче Sachertorte, класическа австрийска шоколадова торта.

обяд:

MuseumQuartier (MQ): Насочете се към MuseumQuartier, комплекс за изкуства и култура. Насладете се на обяд в едно от модерните кафенета в района, заобиколени от инсталации на съвременно изкуство.

следобед:

Kunsthistorisches Museum (Музей на историята на изкуството): Разгледайте Kunsthistorisches Museum, дом на обширна колекция от европейско изкуство. Възхищавайте се на шедьоври на художници като Рембранд, Вермеер и Тициан.

Rathaus (кметството) и Rathausplatz: Разходете се до Rathaus, кметството на Виена. В зависимост от времето на годината може да откриете сезонно събитие или пазар на Rathausplatz. Неоготическата архитектура е впечатляваща, особено когато е осветена вечер.

вечер:

Вечеря в Spittelberg: Разходете се из очарователния квартал Spittelberg за вечеря. Този район е известен със своите тесни улички, исторически сгради и разнообразие от ресторанти, предлагащи международна и австрийска кухня.

 

Виенски Пратер: Завършете посещението си с релаксираща вечер във Виенския Пратер. Повозете се на гигантското виенско колело, символ на Виена, и се насладете на оживената атмосфера на този исторически увеселителен парк.

Съвети:

Vienna Card: Помислете за закупуване на Vienna Card за неограничен обществен транспорт и отстъпки в различни атракции.

Достъп ранна сутрин: Много атракции предлагат достъп ранна сутрин, което ви позволява да победите тълпите.

Ходене и обществен транспорт: Виена е пешеходен град и общественият транспорт е ефективен. Комбинирайте ходенето с U-Bahn и трамваите, за да се ориентирате лесно в града.

Докато два дни може да предложат само бегъл поглед към културните съкровища на Виена, този маршрут предлага комбинация от имперска история, художествени чудеса и кулинарни изкушения за едно незабравимо посещение на това европейско бижу.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин