Вила Мелник – да минеш по пътя на виното - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вила Мелник – да минеш по пътя на виното
Автор: Мария Ангелова
Вила Мелник – да минеш по пътя на виното
Снимка: Вила Мелник

Безкрайни лозови масиви, докъдето погледът ви стига. Отлични вина, които дегустирате, докато слънцето бавно се спуска зад хълмовете в далечината. Разходка сред лозята и между бъчвите... Не сте в Бордо или Тоскана, а в най-винарския край на БългарияМелник.

Вила Мелник

Вила Мелник е семейна изба, наследила винарски традиции отпреди повече от 200 години. Прави вино от собствени лозови насаждения в Мелнишкия край - известен в цял свят и присъстващ във всички световни енциклопедии на виното.

Природата и климатът в региона на Мелник са едни от най-добрите за производство на вино в България, няма и никакви замърсители на околната среда. Тук се отглеждат най-добрите световни и български сортове грозде. Сортовете Широка Мелнишка лоза и Ранна Мелнишка лоза (Мелник 55), например, виреят само и единствено в долината на река Струма, а вината, произведени от тях, съхраняват и развиват българските винарски традиции.

40430

Разходка по пътя на виното

Вила Мелник е разположена сред живописните лозя в местността Бели брег край село Хърсово. Разходката с енолог из модерната винарна ще ви отведе на вълнуващо пътешествие по пътя на виното - от лозата до чашата. Ще научите какво се случва на всеки етап от винопроизводството, ще чуете легенди от времето на траките, а накрая в уютната дегустационна зала ще опитате магията на хубавото вино. Каквито и да са вкусовите ви предпочитания, ще откриете своето вино в линиите Bergulé, AplauZ, Family Tradition.

40433

Какво още: В радиус от 10 км около Вила Мелник има още десетина модерни винарни, които са отворени за посещение и могат да обогатят представите ви за качествените български вина, а ако решите да останете в околността за нощувка, може да избирате между Мелник, село Рожен или Сандански.

Полезна информация: Работно време - от 9 до 17 ч. (понеделник – петък) и от 10 до 18 ч. (събота и неделя). Възможно е да се договори и друго време за посещения. Тел. 0887 001 811, 0888 923 703 и 0888 230 305. Вила Мелник се намира на 7 км от Мелник, на 2 км от село Хърсово (следвайте табелите).  

*

Това е една от дестинациите в пътеводителя "50 места, които да посетите в Българаия през 2016 г.".

Вижте още снимки от винарска изба Вила Мелник:

40429

40431

40432

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин