Вила Юстина – бутиково вино и наслада от живота - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вила Юстина – бутиково вино и наслада от живота
Автор: Peika.bg

Има едно място в митичните земи на древните траки, пазители на Светилището на бога на виното Дионисий. Там, където виното черпи сила от традиция, датираща повече от 5000 години. Където можете да чуете историите на лозята, докато се разхождате сред тях, или да наблюдавате лъчите на залеза да танцуват в езерото. Звучи като красив сън, но е реалност - на 26 км от Пловдив и само на час и половина с кола от София, в село Устина, в подножието на Родопската яка. Винарска изба Вила Юстина е мястото, в което ще се влюбите и ще преоткриете сентенцията - In Vino Veritas, в стила на римляните.

Пъзелът на удоволствието се допълва от 400 декара специално подбрани сортове грозде, засети в живописното парк-лозе, което включва в себе си поляни за пикник, риболовно езеро, зоокът, барбекю зони, пълно wi-fi покритие и още куп изненади за доброто настроение. В най-високата точка е изградена наблюдателна кула, която разкрива като на длан Родопите, Тракия и цялата околност, и ще ви накара да се влюбите завинаги в този край на България.

Дегустация и разходка по пътя на виното

Не е нужно да сте специалисти в сферата на виното, за да изминете пътя на виното в избата, да разберете как се случват всички процеси, минавайки от гроздовото зрънце до завършената в търговски вид бутилка. Не пропускайте дегустацията със специално подбрани хапки и бутиковите вина на Вила Юстина, получили многобройни международни награди от специализирани изложения. Отдайте се на винените изкушения и гостоприемните домакини ще ви помогнат да откриете цял нов свят от аромати, цветови нюанси и вкусове.

Slow туризъм

Днес живеем в толкова забързан свят, че заслужаваме да си дадем малко почивка и да намалим оборотите. Останете поне един уикенд с любим човек или приятели в уютната къща за гости на Вила Юстина (намира се на 300 м от винарната, има 3 двойни стаи). Разходете се из парк-лозето, подишайте кристалния планински въздух, направете си барбекю в зеления двор, разходете из изобилстващия от исторически забележителности район или просто се отдайте на книга и чаша хубаво вино.

Полезна информация: Посещение с дегустация във Вила Юстина можете да направите от понеделник до събота от 10 до 16 часа. В неделя – с предварителна заявка. За информация тел. +359 882 62 66 68. www.villayustina.com и www.yustinatour.com.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин