Вижте дестинация номер 1 според Трипадвайзър - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вижте дестинация номер 1 според Трипадвайзър
Автор: Peika.bg
Вижте дестинация номер 1 според Трипадвайзър

Вижте коя е топ дестинацията в света според приложението Трипадвайзър!

Привлечени от изисканата гастрономия, художественото очарование и културно-историческото богатство, не е чудно защо туристите не спират да прииждат към тази дестинация. Говорим за градът на романтиката - Париж. Той бе обявен като дестинация номер едно в света от Трипадвайзър, като Лондон, Рим и Бали се нареждат на 2-ро, 3-то и 4-то място.

Със своите уникални архитектурни шедьоври като „Нотр Дам” и „Сакре Кьор”, съвременни художествени галерии и най-посещаваният музей в света „Лувърът”, съвсем не е изненадващо, че Париж печели тази престижна награда.

Катедралата „Нотр Дам” привлича 13,6 млн. посетители годишно, а базиликата „Сакре Кьор” в Монмартр не остава много по-назад със своите над 10,5 млн. посетители на година. Сред най-посещаваните обекти е и Айфеловата кула, за която интересен факт е, че променя височината си в зависимост от сезона и е с до 17 см по-висока през лятото, отколкото през зимата. 

Вижте дестинация номер 1 според Трипадвайзър

Победителите бяха определени благодарение на алгоритъм, който анализира милионите отзиви и рейтинги за хотели, ресторанти и атракции, събрани от туристи на приложението по целия свят.

Това, което е очарователно за класацията тази година е, че показва колко много пътешественици предпочитат Европа. Старият континент представя впечатляващите 6 от общо 10-те дестинации, побеждавайки предишния любим на приключенците -  САЩ.

В допълнение трябва да отбележим, че според данните, предоставени от Регионалния орган по туризъм, Париж постоянно повишава популярността си.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин