Вижте една от най-удивителните сгради в Китай - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вижте една от най-удивителните сгради в Китай
Автор: Peika.bg
Вижте една от най-удивителните сгради в Китай

Китай и Дубай продължават надпреварата си в строежа на зашеметяващо високи сгради.

В Дубай, където се намира най-високата сграда в света Бурдж Халифа, през 2013 г. откриха най-голямата природна цветна градина в света, най-високия хотел в света и най-високата усукана кула в света

Междувременно пък в Китай отвори врати подземен хотел, който слиза 19 етажа под повърхността. Отново през 2013 г. в град Чънду отварят и най-високата свободностояща сграда в света.

Вижте една от най-удивителните сгради в Китай


Колосалната структура, която се нарича Глобален център „Нов век”, е дълга 500 м, широка е 400 м и е висока 100 м. Тя има общо пространство от 1,7 млн. кв. м и е достатъчно голяма, за да побере Операта в Сидни 20 пъти. 

В сградата се помещават киносалони, шопинг центрове, офиси, хотели, конферентни центрове, воден парк с изкуствен плаж и множество други атракции, включително копие на средиземноморско село.

Също така Глобалният център „Нов век” разполага с изкуствено слънце, което грее и излъчва топлина 24 часа в денонощието, а гигантски 150-метров екран пък показва изкуствен хоризонт, изгреви и залези

Чънду е главен град на провинция Съчуан в Югозападен Китай и има население от 14 млн. души. Той е един от най-големите и гъсто населени градове в страната. В момента преминава през интензивна фаза на развитие с планове за значително разширяване на подземната му мрежа до 2020 г.

Вижте една от най-удивителните сгради в Китай


Развитието на „Софтуер парк” в Чънду е част от усилията на местните власти да създадат местния еквивалент на Силиконовата долина. В момента в „зоната за развитие на високи технологии” на площ от 130 кв. км в града са базирани около 29 000 компании.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин