Вижте кои са 5-те най-гостоприемни страни - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вижте кои са 5-те най-гостоприемни страни
Автор: Peika.bg
Вижте кои са 5-те най-гостоприемни страни

Всички пътешественици обичаме да опознаваме нови култури и да изследваме нови дестинации.

Затова решихме да ви представим кои са най-гостоприемните страни според проучване на InterNations. В него участие са взели над 14 хил. туристи и 100 страни.

Вижте кои са 5-те най-приятелски и гостоприемни държави:

5. Коста Рика

Коста Рика се намира в Централна Америка, а нейна столица е Сан Хосе. Английският език е широко разпространен, но ако искате да се впуснете изцяло в културата, ще трябва да знаете испански. Все пак хората са достатъчно приятелски настроение и ще ви помогнат, дори да имате езикова бариера.

4. Оман

Оман е държава в Югозападна Азия и една от най-слънчевите страни в света. Може би затова местните са много ведри, добронамерени и отзивчиви. Това е място, където със сигурност можете да намерите приключения и да се позабавлявате.

3. Филипини

Островната държава Филипини се намират в Югоизточна Азия, но там се говори предимно на английски език. Местните са много любезни и помагат на драго сърце на туристите. Културата им е пъстра, изпълнена с много забавления, цветни фестивали – все възможности за среща с нови хора и завързване на приятелства.

2. Колумбия

Колумбия се намира в северозападната част на Южна Америка. Културата в района е съществувала поне от 1000 г. пр. н. е., а европейските колонизатори настъпват на нейна територия в началото на XVI в. Нетърпеливостта е сред отличителните черти на местните, но заедно с това те са много отзивчиви и гостоприемни.

1. Уганда

Уганда е държава в централната част на Източна Африка. Именно нея туристите са определили за най-гостоприемната страна в света. Тя крие в себе си прелестни кътчета и за разлика от много други африкански държави има плодородни почви, обширна система от естествени водоизточници и редовно падащи валежи. А най-голямото богатство - това са хората, които спокойно биха отворили дома и сърцата си за непознат!

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин